Annons

KONSULTERNA: HiQ breddar Saab-samarbetet till att omfatta även IT

Samarbetet mellan HiQ och Saab sträcker sig som sagt nästan 25 år tillbaka i tiden, varav HiQ varit direktleverantör inom R&D (Research & Development) de senaste 15 åren – bland annat gällande flygsimulatorer. Nu inleds även ett samarbete för olika tjänster kring försvarskoncernens IT-plattformar.

HiQ varit direktleverantör inom R&D (Research & Development) de senaste 15 åren – bland annat gällande flygsimulatorer. Nu inleds även ett samarbete för olika tjänster kring försvarskoncernens IT-plattformar.Förståelse för säkerhetskraven
– Det långsiktiga samarbetet med försvarsindustrin och Saab är ett kvitto på att vi är duktiga inom området. Vi har stor förståelse för säkerhetskrav kring produkter och tjänster, vilket jag vet att de uppskattar. Dessutom har vi kompetent personal, är lyhörda, reagerar på deras behov och verkar dessutom på samma orter som de gör, säger Patrik Holm, vd på HiQ i Östergötland.
Avtalet är ännu ett exempel på att stora företag numera utmanar traditionella leverantörer för att istället söka sig till de som både kan göra produktutveckling och leverera på IT-sidan.
– Saab är en kronjuvel i svensk industri, och vi ser det här som ett bevis på att vi är viktiga för Sveriges exportindustri samt bidrar till landets totalförsvar, säger Lars Stugemo.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title