Annons

Köpet som vässar Sandvik inom batteriteknik för elfordon på gruvsidan

Sandvikchefen, Stefan Widing, är också mycket nöjd med investeringen man gör i detta:
– Framförallt ser jag detta som ytterligare ett steg i vår fortsatta övergång till en tillväxtstrategi. Att stärka vår position inom elektrifiering är en av huvudprioriteringarna inom Sandvik Mining and Rock Solutions. Vår elutrustning förbättrar produktiviteten och effektiviteten och bidrar till en renare arbetsmiljö, minskar utsläpp, buller och värme, Sandviks koncernbas i en kommentar.

– Ytterligare ett steg i vår tillväxtstrategi, säger Sandvikbasen, Stefan Widing, om Akkurate-köpet.

Emanerar från Nokia/Microsofts FoU-team
Akkurate, som grundades 2016 av medlemmar i Nokia/Microsofts batteri FoU-team, består av ett team på 12 yrkesmän med djupgående kunskaper om Li-ion-teknik. Akkurates huvudkontor och batterilaboratorium ligger i Kaarina (Finland), nära Sandviks anläggning i Åbo. Transaktionen undertecknades och avslutades den 17 juni 2022.
– Förvärvet av Akkurate är i linje med vår ambition att förbättra och driva våra kunders säkerhet, produktivitet och hållbarhet genom att leverera våra ledande batterielektriska underjordiska lösningar. Oavsett om det handlar om teknik för automatiskt batteribyte, ökad spänning, förlängd batterilivslängd eller utrustningskapacitet och tillförlitlighet, strävar vi efter att leda branschen in i elektrifieringseran, summerar Mats Eriksson, VD för divisionen Load and Haul inom Sandvik Mining and Rock Solutions, saken.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title