Annons

Lättanvänt och värdeadderande: ANSYS lanserar egen AppStore

Redan när ANSYS lanserade sin Discovery Live-lösning stod det klart att inriktningen på företagets produktutveckling i långa stycken handlar om att skapa lättillgänglighet, reducera komplexitet och sätta enkelhet i användningen i första rummet. Simulering, beräkning och analys ska bli tillgängligt långt bortom enbart de verkliga experternas djupkompetens. Denna väg framåt känns inte bara sympatisk, utan egentligen också nödvändig. Inte minst i skenet av hur simulering i digitaliseringens tidevarv ökar i användning både i tidigare skeden, i produktutvecklingen, i tillverkningen och inte minst i användningen av produkterna hos slutkunderna.
Därför är det ingen överraskning att ANSYS fortsätter på den inslagna vägen och man har nu dragit igång en egen ANSYS AppStore.
Den nya e-handelsplattformen har tagit sikte på att samla och tillgängliggöra ANSYS-appar på ett ställe; en god idé som gör det enklare att söka, filtrera, köpa och dela program från ANSYS och dess partners.

Vi har titta in på webbplatsen – här är några av de viktigaste höjdpunkterna:

ANSYS AppStore – startsidan.
  • Man har försett den med ett nytt webbgränssnitt. Det är snyggt, välorganiserat och ger kunder och applikationsutvecklare en bra ”browserupplevelse”.
  • Sajtens funktioner är effektiva. Man kan köpa, hämta och börja använda ett program på några minuter.
  • Alla betalade applikationer är tillgängliga baserat på årlig hyreslicens-kostnad.
  • Kunder kan köpa både ANSYS och icke-ANSYS-applikationer på AppStore med ett vanligt ANSYS-konto. Vidare är ANSYS Discovery-portal kombinerad med nya AppStore.
  • Vi var inne på möjligheterna att filtrera och söka specifika lösningar och webbplatsen har nyutvecklade filtrerings- och sorteringsfunktioner som ger snabbare sökning baserat på flera attribut, som pris, målsökning och version.
  • Här finns vidare uppdaterad information om varje applikation. Denna innehåller en beskrivning, prisuppgifter och kontaktinformation för teknisk support.
  • Webbplatsen har instrumentpaneler för applikationsskapare. Dessa tillhandahåller analyser i realtidsanalyser på mätvärden relaterat till nedladdningar och inköp.
  • En bonus är att man också har kostnadsfria appar, vi har testat en.

Enkelt att navigera. Navigeringen på ANSYS AppStore är enkel. Man kan bläddra igenom katalogen utan att logga in, men den som vill ladda ner något måste logga in på sitt ANSYS-konto. Man blir sålunda uppmanad att logga in när man klickar på nedladdningsknappen för en app (om man inte redan är inloggad).

Kostnadsfria appar är förstås av intresse, exempelvis för den som vill pröva sig fram i ANSYS-världen. En sökning visade att utbudet är överraskande stort. Över 130 appar fanns tillgängliga för omedelbar nedladdning. En snabb scrollning igenom listan av appar visade på några som stod ut: En 3D-akustiklösare, en topologioptimeringsapp, några DoE/Response för DesignXplorer och en NACA Airfoil Maker för AIM.

Att enkelt ta fram optimerade fläktblad. Låt oss ta en snabb titt på den senaste lösningen i uppräkningen ovan, NACA Airfoil Maker.
”Airfoils” är alltså fläktblad och det där med att kreera effektiva geometrier är inte enkelt utan kräver sina verktyg, simulering är ett av de mer essentiella i sammanhanget.

Genom att klicka på nedladdningsknappen hämtas en liten zip-fil via din webbläsare med binärfilen och en PDF med instruktioner för installationen, liksom en del information om appen.
Installation kan utföras från ACT-startsidan eller från tilläggsmenyn i ANSYS Workbench.

När PLM&ERP News’ amerikanska systersajts, engineering.com, reporter, Keane Phillips, installerat lösningen lade han till en geometrisk komponent i projektet innan han öppnade komponenten i DesignModeler. I DesignModeler aktiveras NACA-guiden genom att man trycker ”Add Wizard-knappen”, vilket öppnar ”NACA-wizarden” (”guiden”).
Sen var det en enkel match att gå igenom stegen och på kort tid kunde Keane producera både en solid vingform och en flödesvolym. Alltså, enkelt att installera och använda.

NACA Airfoil-wizarden (”guiden”) i DesignModeler.

Veckor som blir till minuter. Många appar, som Airfoil Maker på AppStore, är byggda av företagets kunder och partners, och ANSYS poängterar tiden man kan vinna och ansträngningen man slipper när det gäller att utveckla appar med hjälp av den nya AppStore-plattformen.
Tidigare kunde det ta två till tre veckor att få nya appar, som utvecklats av ANSYS eller inom ramarna för dess ekosystem  av kunder och partners.
Skillnaden är påtaglig jämfört med nuläget. Inom några minuter, kan man söka, sortera, filtrera, ladda ner och installera de verktyg som behövs – precis som demonstrerats i exemplet ovan.

Du kan titta närmare på ANSYS AppStore genom att klicka på denna länk: https://catalog.ansys.com

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title