Annons

Volvo CE tar över special-applikationspartnern, CeDe Group

Volvo Construction Equipment, VCE, köper sin partner för utveckling av specialapplikation, CeDe Group. Köpeskillingen avslöjas inte för detta bolag som nyligen gick i konkurs.
Affären omfattar företagets immateriella rättigheter, verksamhet, andra tillgångar och personal om cirka 45 heltidsanställda medarbetare. - Det här förvärvet är logiskt på flera strategiska nivåer, kommenterar Volvo CE:s VD, Melker Jernberg. CeDe har redan bevisat att de har en stor och djupgående ingenjörskompetens för att anpassa våra maskiner för specialapplikationer. En närmare relation gör att Volvo CE kan utöka vårt produkterbjudande samtidigt som vi förbättrar CeDe:s möjligheter att expandera till nya marknader och segment, både med Volvo CE och med deras andra OEM-kunder.
Eftersom den årliga produktionsvolymen är relativt låg har affären ingen väsentlig inverkan på Volvo CE:s omsättning eller finansiella position.

CeDe Group har ett gott rykte i Skandinavien som småskalig anpassare av anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. De arbetar med flera ledande varumärken, bland andra Volvo CE med återförsäljare, och anpassningarna omfattar att utveckla nya påbyggnader för dumprar (bränsle, vatten, sophantering o s v), rälskonverteringar av grävmaskiner på hjul samt konverteringar för gruvapplikationer etc.
Företaget grundades 2000 och kan spåra sina rötter tillbaka till Volvos ursprungliga grävmaskinsverksamhet Åkerman.

Ska ha rollen som en innovativ, fristående utvecklingsgrupp.
Visionen är att CeDe under Volvo CE:s ägarskap ska fortsätta att vara en agil, innovativ, fristående verksamhet. Volvo CE kommer att tillgängliggöra avsevärd kompetens för företaget och tillföra ytterligare resurser så att verksamheten kan utöka sitt marknadsområde och sin kundbas och bli europeisk ledare på sitt specialområde. En starkare partner stödjer också Volvo CE:s mål att expandera sitt produkterbjudande till nya segment och applikationer, samt att de får en partner som kan leverera prototyper och produktionsserier i små volymer. Företaget fortsätter att erbjuda och utöka sina ingenjörstjänster till andra kunder än Volvo CE.

Lång relation med VCE.
Nöjd med att ha blivit en del av VCE är också Krister Johnsson, VD för CeDe Group:
– Vi är oerhört glada att vi blir en del av Volvo CE-familjen. Med vår långa och goda relation med Volvo CE och djupa förståelse av deras produkter ser vi fram emot möjligheterna att utveckla våra tjänster och utvidga vår räckvidd till nya marknader.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title