Annons

Luleå tekniska universitet och Swerim stärker samarbetet

Avtalet omfattar också kompetensförsörjning och kompetensutveckling, med aktiviteter som gemensam studentrekrytering och utveckling av nya former för utbildning och lärande.
– Samarbetet är viktigt för oss både vad gäller forskning och kompetensförsörjning. Både vi och Luleå tekniska universitet spelar en viktig roll på för industrin på dessa områden, säger Pontus Sjöberg, VD för Swerim.
Han poängterar att Swerim och Luleå tekniska universitet (LUT) har en lång tradition av samarbete, som blir allt viktigare med det starka näringsliv och den infrastruktur för forskning som finns i norra Sverige.
– Med aktörer som SSAB, LKAB, Boliden, Northvolt, Luleå tekniska universitet och Swerim är förutsättningarna att bedriva gemensam forskning mycket goda.

Till saken hör också att LUT inte är någon liten spelare i sammanhanget. Det är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Forskningen bedrivs ofta i nära samarbete med industrin, inkluderat företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet.
Som ekonomisk enhet omsätter universitetet totalt 1,7 miljarder kronor per år. Man har idag 1650 anställda och 15 500 studenter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title