Annons

Microsoft passerar Apple som världens TEKNIKLEDARE

Vilket företag är världens ledande när det gäller teknologi? Frågan ställs med jämna mellanrum och resultaten varierar beroende på utgångspunkten. Det hindrar nu inte nyhetsbyrån Thomson Reuters att göra en utvärdering i sin nya ”Top 100 Global Technology Leaders”. Föga överraskande blir detta en kamp mellan de globala IT-relaterade företagen och enligt den nu publicerade listan så är Microsoft nummer ett. Därmed tar man i år klivet förbi de tidigare ledarna Apple och Google.

Microsoft följs av Intel och Cisco men givetvis har också Apple, Google och IBM sina förväntade placeringar på topp 10-listan över världens teknikledare.

I Thomson Reuters utvärdeing har flera indikatorer vägts in. Man har analyserat sakernas tillstånd efter sånt som ekonomi, förvaltning, risk, lagefterlevnad och liknande.

Microsofts intäkter relaterat till produktivitets- och affärsprocesser ökade i detta med 28% under de senaste kvartalen för att nå 8,2 miljarder dollar. Särskilt god tillväxt noterades från Office-produkter som växte med 10%. Övriga områden där Redmondjätten visat upp goda resultat under de senaste kvartalen är ”Intelligent Cloud”,vilket ökade med 14 % och serverprodukter med en tillväxt på 17%.

Thomson Reuters har också vägt in investerarnas förtroende och bolagens förmåga att ta socialt ansvar gentemot sina kunder, liksom företagets rykte i den tekniska världen och bland dess kunder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title