Annons

Midroc växer med köpet av CraneX och Stirep förs in under Mechanical-paraplyet

Vi börjar med Midroc Mechanical och Stirep: Det förra bolaget bildades vid årsskiftet 2018–2019 och växte fram genom en sammanslagning av verksamheter som tidigare varit delar av andra Midroc-bolag, för att särskilja och utveckla verksamheten. Allmänt jobbar bolaget med kvalificerade tjänster inom rör- och mekaniska projekt samt underhåll på den nordiska marknaden.
Stirep har sedan 2008 ingått i Midroc-koncernen, men under eget varumärke, något som nu alltså förändras genom sammanslagningen.
Detta innebär i sin tur att Midroc nu blir ett mer heltäckande varumärke inom mekaniska tjänster, däribland kvalificerad svetskompetens, även i Stockholmsområdet.

– Vi strävar efter att göra positiv skillnad som samhälls- och industriutvecklare, då är det vårt ansvar att hela tiden ställa oss frågan hur vi bäst kan bidra till våra kunders verksamheter, säger Midroc Mechanicals chef, Peter Flyckt apropå sammanslagningen med Stirep. Flyckt tillträdde rollen som VD i bolaget i maj 2019.

– Vi strävar efter att göra positiv skillnad som samhälls- och industriutvecklare, då är det vårt ansvar att hela tiden ställa oss frågan hur vi bäst kan bidra till våra kunders verksamheter. Genom att vi tydliggöra våra erbjudanden hoppas vi att Midroc Mechanical blir kundernas förstahandsval, även i Stockholmsområdet, summerar Peter Flyckt.

Midroc Electros köp av CraneX
När det gäller Midroc Electro köp av CraneX kan noteras att företaget kommer att fortsätta sin verksamhet i egen regi under ledning av VD Johan Gustafsson. 
– Vi vill på affärsmässiga grunder vara en aktiv part i utvecklingen av industrin i Norrland. Vi har en stark lokal förankring i regionen och ser en stor potential i att ta tillvara den erfarenhet och nätverk Johan har. Tillsammans kommer vi att utveckla affären och vårt kunderbjudande, säger Mikael Vestlund, VD på Midroc Electro.

Johan Gustafsson har också en gedigen erfarenhet av kranbranschen. Han började sin karriär genom att göra praktik på Bemab i Hofors. Då var Midroc delägare, idag är verksamheten helt integrerad i Midroc Electro. 2010 startade Johan CraneX, som idag har verksamhet i Kiruna, Gällivare och Luleå, med kunder som SSAB, LKAB, Boliden och Billerud-Korsnäs.  
– Från att ha varit ett konsultbolag är vi idag ett fullskaligt entreprenadföretag inom underhåll av lyftdon och portar. I och med denna affär kommer vi kunna ta större serviceavtal, då vi kommer att kunna bli uppbackade med personal från Midroc vid behov. Det är en utveckling jag ser fram mot, säger Johan Gustafsson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title