Annons

Ny version av Epicor ERP: ”Bättre analysverktyg och ökad effektivitet på verkstadsgolvet”

Som en av de globalt större spelarna när det gäller ERP-lösningar för medelstora och mindre företag är Epicors programsvit en av de mest geografiskt spridda med tusentals användare i 150 länder. Bolaget har nyligen lanserat en ny version av Epicor ERP och klart är att man fortsätter på det inslagna spåret: Affärsvärlden är idag en global arena och den nya versionen innehåller ny funktionalitet för att göra det möjligt för tillverkare att växa, uppfinna och konkurrera i dagens ständigt växande globala landskap.
- I denna vår tredje stora utgåva under de senaste 13 månaderna, fortsätter vi att leverera molnlösningar, branschspecifik funktionalitet, vässad mobilitet och handlingsorienterad analys med fortsatta förbättringar av kundupplevelse, användning och prestanda, säger Scott Hays, senior VP för marknadsföring på Epicor.

Han pekar vidare på flera nya funktioner som tillhandahålls av Epicor Data Discovery: Nya affärsinformationsuppställningar, vassare visuella analysfunktioner, en helt omdesignad hemsida, en ny aktiv startsida, en lösning för smart lagerplanering och optimering, och ny lands- och branschspecifik funktionalitet.

– Företag som hoppat på den senaste tekniken inom moln, ”analytics” och personaladministration får med denna version en plattform som klara morgondagens digitala utmaningar, samtidigt som man uppnår en konkurrensfördel, säger Scott Hays.

Rollbaserade insikter. Enligt en nyligen rapporterad Gartner-rapport hävdar bolaget kommer just detta med dataanalytics att innebära viktiga funktionalitetsgenombrott. ”Under 2018”, skriver analytikern, ”kommer analytics att leda till stora innovativa framsteg och dramatiskt förändra etablerade affärsmodeller, en process som sedan fortsätter i ökande omfattning under de närmaste åren.”
Det här menar sig nu Epicor ha mött i nya versionen. Lösningarna är försedda med mer kapabla ”motorer” för att snabbare få fram bättre och mer pedagogiskt uppställda analyser med kapabla verktyg för snabba åtgärder.

Vi var inledningsvis inne på ”aktiv startsida”, vilket är en rollbaserad funktionalitet som ger god överblick och snabba analyser anpassade till respektive roll man har i företaget.

Detta möjliggörs genom Epicor Data Discovery (EDD), som stöder framtagningen av efterfrågade data, baserad på realtid och ger operativa och affärsmässiga insikter för att styra beslutsfattandet. EDD kapslar in komplexa dataset i enkla, lättbegripliga grafer och diagram som gör att man snabbt kan en uppfattning om prestanda, förstå trender och möjligheter och testa ”what if”-scenarier.

Smart lagerplanering och optimering. Optimala lagerstrategier är viktiga för lönsamhet och tillväxt. Med ”Smart Inventory Planning” och ”Optimization” integrerade i molnbaserade funktioner för efterfrågeplanering, lageroptimering och analys av leverantörskedjor kan företag ta fram de bästa lösningarna för försäljnings- och lageroperationsplanering (SIOP) och övervaka otaliga faktorer och skapa inventeringspolicys och servicenivåer som ger den lägsta totala kostnaden.

Som noterats ovan har man också försett Epicor ERP med ny lands- och branschspecifik funktionalitet som ger stöd för aktuella jobb – oavsett om det är skattebehandling i Penang eller gjutning och beläggning i Kansas City. Funktionalitet lokaliserad för specifika geografiska regioner stöder också global överensstämmelse och uppställning av rapporter, skatte- och betalningsbehandling och internationella handelsrestriktioner.

Förbättrad ERP/MES-integration. Epicor-kunder som använder Epicor Mattec MES-lösningen (Manufacturing Execution Systems) kommer också att kunna dra nytta av förbättringar i MES-ERP-integrationen för att lättare kunna redogöra för olika parametrar och beroenden relaterade till jobb, schemaläggning, operatörer och/eller maskiner.

Vi ska slutligen också konstatera att det blivit enklare för tillverkare att uppgradera till den senaste versionen av Epicor ERP. En som testat och vet mer om detta är Martine Kennedy, IT projektchef på fordonsunderleverantören Windsor Mold Group. Företaget, som bl a utsågs till Årets Leverantör av GM förra året, har använt Epicor ERP sedan 2010 för att stödja operativ excellens.

– Så är det, säger Kennedy. Epicor ERP är nu enklare än någonsin tidigare att implementera och få upp i drift. På sista raden gör denna enkelhet det möjligt för oss att gå igenom uppgraderingsprocessen med minimalt avbrott affärsverksamheten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title