Annons

Orango och Itero blir störst i Sverige på Dynamics NAV

Orango, som är en av Sveriges större spelare när det gäller Microsoft Dynamics-lösningar, köper IT-konsulten Itero och ökar därmed sin närvaro på den svenska marknaden. Bolaget har i dagsläget drygt 150 anställda och kontor bl a i Stockholm, Göteborg, Malmö.
- Vi är förstås glada över sammanslagningen och ser många möjligheter framöver för den gemensamma verksamheten. Tillsammans blir vi Sveriges största NAV-partner med över 80 NAV-konsulter och ett starkt fäste i Sveriges tre storstadsregioner, säger Orangochefen Ronny Roos.
Någon köpeskilling avslöjas inte i pressmaterialet.

Förvärvet av Itero är ett led i Orangos övergripande strategi där målsättningen är att tredubbla omsättningen de närmsta fyra åren. Kompletterande förvärv är en viktig del i denna tillväxtstrategi.

Vassa branschlösningar. Med verksamhet i Göteborg och Stockholm kommer Itero att komplettera Orangos verksamhet på ett mycket bra sätt, säger Roos och tillägger, ”att erbjudandet till våra kunder kommer att stärkas”.
Orangobasen menar att Itero har kommit långt fram när det gäller tänket kring branschlösningar och Orango när det gäller abonnemangsförsäljning och egna produkter/integrationer:
– Tillsammans kommer vi ha en storlek som gör det möjligt att möta vår branschs framtida möjligheter och utmaningar och vi kommer kunna fortsätta att investera i att bli en komplett Dynamics-partner för våra kunder.

Högt rankade av analytikern Radar. Båda bolagen är verksamma inom ramen för framför allt Microsoftsystem. Orango jobbar med heltäckande konsultlösningar för affärssystemen Dynamics 365/AX, Dynamics NAV, Bison och PRMS. Och man har haft framgång i arbetet, bland annat har man för femte året i rad rankats som en av Sveriges fem starkaste leverantörer av verksamhetsnära IT i analytikern Radar Groups årliga leverantörskvalitétsrapport.

Klart är som sagt också att verksamheterna inom Orango och Itero ligger tämligen nära varandra. Itero är specialiserade på Dynamics NAV, grundades 2002 och ägs av fyra medarbetare som samtliga är aktiva i bolaget.
Utöver den ”renodlade” NAV-sidan har Itero breddat sig med en större ISV-lösning till NAV som heter 4PS. Lösningen vänder sig till bygg, entreprenad- och installationsbranschen.

Kompletterar varandra. Nate Hannibal, VD på Itero, ser en rad synergier.
– Orango och Itero är båda hälsosamma och lönsamma företag. ‘Business as usual’ kommer att vara temat medan vi börjar arbeta tillsammans under våren och hittar det bästa sättet att maximera våra möjligheter för kunder och anställda.” säger Nate.

– Vad vi har hittat i Orango är ett företag som kompletterar Itero på en riktig bra sätt – kulturellt, geografiskt och kompetensmässigt. Vår industri går just nu igenom många förändringar som kräver att partners gör stora investeringar i nya produkter och teknologier. Orango har de finansiella musklerna som krävs för att säkra en fortsatt framgång för allt vi har skapat på Itero. Inte bara för våra produkter och lösningar, utan också för våra kunder och medarbetare.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title