Annons

OT/Cybersäkerhet: Hexagon och Dragos tecknar tekniskt partneravtal

Hexagons Asset Lifecycle Intelligence-division har tecknat ett strategiskt avtal med Dragos, en global ledare inom cybersäkerhet för driftsteknik (operational technology, OT). Tillsammans satsar företagen på att helt förvandla OT-cybersäkerhetsområdet för industrianläggningar. Samarbetet är ett svar på det ökande behovet av robusta cybersäkerhetåtgärder för industrimiljöer som följer i och med den snabba teknikutvecklingen.
– Partnerskapet är ett stort och viktigt steg mot framtidens OT och cybersäkerhet, säger Nick Cappi, VP med ansvar för OT Cybersecurity på Hexagon, och tillägger: ”Tack vare integrationen av teknologierna kan industrianläggningar som använder Hexagon och Dragos bättre nå sina säkerhetsmål. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och gemensamt kunna lösa större säkerhetsutmaningar för våra kunder.”
Det tekniska samarbetsavtalet är fokuserat på att integrera kompletterande OT cybersäkerhetsfunktionalitet i Dragos Platform och Hexagons PAS Cyber Integrity. Integrationen förväntas ge kunder bättre lagerdata, avancerad konfigurationshantering och överlägsen funktionalitet för upptäckt av intrång och hantering av hot, med särskilt fokus på att skydda verksamheter inom en rad viktiga infrastrukturbranscher. Samarbetet kommer att dra fördel av de båda företagens respektive styrkor, branschkunskap och fokus på innovation.
Företagen kommer att integrera specialistkompetens och funktionalitet för att hantera de unika utmaningar som näringsverksamheter möter. Tillsammans ska de fokusera ännu mer på bättre säkerhet, effektivitet och produktivitet med målet att helt förvandla hur cybersäkerhetsbranschen skyddar industriell infrastruktur och värdefulla tillgångar.

– Hexagon är känt för att leverera teknologi i frontlinjen som också prioriterar trygghet och säkerhet och partnerskapet med Dragos ger ytterligare värde för verksamheter inom industri och viktig infrastruktur som använder deras teknologier, säger Matt Cowell, global VP med ansvar för Business Development på Dragos.
– Integrationen mellan Dragos och Hexagon kommer att dra nytta av vår kompletterande funktionalitet och våra respektiva styrkor och ge ett integrerad förhållningssätt till hur säkerhet hanteras i de olika verksamhetslagren, avslutar Matt Cowell.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title