Annons

PiezoMotor outsourcar teknikinformationen till Etteplan

PiezoMotor i Uppsala är en av de världsledande leverantörerna av mikromotorer tillverkade av piezoelektriska keramiska material. Teknologin har flera fördelar jämfört med traditionell motorteknologi, bl a att motorerna går att göra mycket små och exakta.
Användningen av de här små motorerna kräver en god teknisk dokumentation och det är i skenet av detta dagens besked om att bolaget tecknat ett 3-årigt outsourcingavtal med teknikkonsulten Etteplan, ska ses.

Vad man i enlighet med avtalet kommer att göra är att lägga ut sin funktion för teknisk produktinformation till Etteplan.
–  Att låta Etteplan ansvara för denna del av vår verksamhet förenklar vår tillvaro och ger oss möjligheter att snabbare stärka vår marknadsposition, säger Johan Westermark, VD PiezoMotor.

Innovativ partner. Mikromotorerna tillverkas i PiezoMotors egna anläggning i Uppsala, säljs över hela världen genom företagets egen säljkår och genom ett nätverk av distributörer. Bolaget anses vara ett av landets mest lovande högteknologiska företag och det är framförallt på den medicinska marknaden man tänkt sig att växa sig stora.

I och med det ingångna samarbetet med Etteplan har man nu en innovativ partner med lokal närvaro och global kapacitet för att med minimal risk säkerställa kvalitet, produktion och publicering av företagets produktinformation, för olika ändamål från sälj- och marknadsmaterial till service och support.
– Avtalet innebär att PiezoMotor snabbt får tillgång till en komplett teknikinformationsavdelning och därmed tillgång till resurser, metoder och verktyg som ligger i utvecklingens framkant inom teknisk produktinformation, säger Mikael Vatn, senior VP för Etteplans centrala och västeuropeiska verksamhet.

Med teknisk dokumentation avses olika bruksanvisningar, installationsmanualer och produkt- och reservdelskataloger för distributörer, användare och tekniker, som ska säkerställa att produkterna integreras, används och underhålls rätt och på ett säkert sätt.

Vatn hävdar i detta att Etteplan är en föregångare inom utveckling av metoder och tjänster för teknisk dokumentation.
– Avtalet ger PiezoMotor möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, tillväxt och minska risker inom R&D, säger han.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title