Annons

PLM: Addnode Group förstärker Symetri med förvärvet av MCAD

Det Addnode-ägda PLM- och CAD-bolaget Symetri köper MCAD Sverige AB. MCAD bygger precis som Symetri stora delar av verksamheten på Autodesklösningar. Bolaget omsätter cirka 31 miljoner kronor.
-  MCAD är ett mycket framgångsrikt företag med mycket kompetenta medarbetare och ett tydligt fokus på att skapa långsiktiga kundrelationer. Tillsammans ökar vi vår förmåga att leverera lösningar och multidisciplinära projekt som verkligen gör skillnad för svensk tillverkningsindustri, säger Jens Kollserud, VD för Symetri.

MCAD, som bildades 2003, är specialister på tillverkande företags design- och tillverkningsprocesser. De erbjuder både tjänster och produkter. I bolagets kundbas återfinns idag flertalet av Sydsveriges mest namnkunniga och framgångsrika tillverknings- och anläggningsindustrier. Det Lund-baserade företaget har 22 medarbetare.

–  Vi är mycket glada över att bli en del av Symetri. Detta ger oss möjlighet att tillhandahålla än mer kompetens och teknologilösningar till våra kunder och fortsätta vår tillväxtresa tillsammans, säger Anders Larsson, VD och en av MCADs grundare.

MCAD kommer att vara en del av Symetri och affärsområde Design Management. Förvärvet har inga villkor och affären förväntas slutföras den 1 januari 2018.

En affär med sund affärslogik. Från en affärsmässig synvinkel innehåller köpet av MCAD en hel del logik. Som Autodeskåterförsäljare har man som en mindre spelare i den värld Autodesk nu siktar mot en tuffare roll. När det stora Autodesk nu stöper om affärs- och distributionsmodell med molnet som plattform förändras marknaden för de mindre spelarna snabbt. Mycket av det man bidrar med förändras när allt ligger i molnet. Den tekniska plattformen och infrastruktursidan blir mer lättillgänglig för kunderna och den delen av affärsverksamheten som relaterar till teknik- och mjukvaruoperabilitet minskar, eller kommer att minska. Vad som däremot inte minskar är behovet av industriellt baserad specialistkompetens. Detta har MCAD och utsikterna för en framgångsrik framtid är troligen bättre i den betydligt större, mer mjukvarumässigt omfattande och resursstarkare Symetrimiljön.
Det är givetvis också en stor fördel att Symetri också har Autodeskmiljön – man är en av Europas största AD-partners – som en grundpelare.
En win-win-affär kort sagt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title