Annons

PLM/ALM/mjukvaruutveckling: Ledande nordiska Polarion-återförsäljaren Taipuva expanderar till Polen

Nordiskt verksamma konsulten på ALM-området, Taipuva Consulting, berättar att man utvidgar tillväxtresan genom att expandera verksamheten till Polen. Bolaget är mest känt som en specialist på ALM-området, eller Application Lifecycle Management, och en av marknadens mer framstående plattformar, Polarion som också är en del av Siemens Digital Industries Softwares PLM-portfölj, Xcelerator.
Allmänt är ALM idag en av de viktigaste sub-PLM-lösningarna. Varför? Svaret är att det handlar om mjukvaruutveckling, en av de kanske knepigaste domänerna att integrera i produktutvecklingsarbetet. Samtidigt är mjukvaror numera en del av snart sagt alla lite mer avancerade produkter. Poängen med vassa lösningssviter inom denna domän är det stora värdet som kommer med integrerade system, som kan hantera människor, verktyg och processer kring mjukvaru-applikationer. Inte minst då sett till de tidsvinster som kan göras av att reda från start kunna skapa och vidmakthålla sånt som logik, kvalitet och funktion - från de första kravspecarna och sedan i utvecklingsarbetet, genom testning och underhåll, till avveckling och ”pensionering”. Av bland annat dessa skäl är PLM-integrerade lösningar, där sömlösheten är långt driven, till stor hjälp. Detta gäller i högsta grad för Polarion-plattformen.
I detta har Taipuva haft lyckats bra som en långsiktig kund- och och samarbetspartner till Siemens. I december förra året rapporterade t ex PLM&ERP News att bolaget blivit “Gold Partner” till Siemens Digital Industry Software. Med detta på fötterna går man idag vidare med en expansion till Polen.
- Vi är stolta över att ha blivit erkända som en ledande återförsäljare i Norden och ser fram emot att dela vår expertis och kunskap med kunder i Polen, kommenterar Taipuvas CEO, Tord Ringenhall, saken.

Taipuva Consultings tillväxtresa har hållit ett högt tempo den senaste tiden. Bolaget har varje år under tio års tid gått med vinst, samtidigt som antalet medarbetare ökat från 4 till 20 personer. Grunden i detta är alltså Siemens Polarion-mjukvara och det växande behovet av kompetent utvecklingsstöd när det gäller integrerad mjukvarudesign och hantering.  
– Det är oerhört viktigt och växer kontinuerligt i betydelse, säger Tord Ringenhall. Polarion är en avancerad och kraftfull mjukvarulösning som hjälper företag att hantera sina applikationslivscykler på ett effektivt sätt. Genom samarbetet med Siemens Digital Industry kommer vi att kunna stödja våra kunder i deras digitaliseringsresa och hjälpa dem att nå sina affärsmål.
Han tillägger att expansionen till Polen markerar en viktig milstolpe i Taipuva Consultings utveckling, som ”stärker företagets position som en pålitlig digitaliserings-partner.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title