Annons

PLM/Simulering & Analys: ALTAIR fördjupar integrationen av PROSTEPs OpenPDM-teknologi i HyperWorks

PROSTEPs OpenPDM heter en av de överraskande sällan omskriva plattformarna, som används för att knyta ihop och integrera olika PLM- och andra system. I kraft av denna kapabilitet kopplar OpenPDM samman produktdata inom domäner som PLM, CAx, ALM, ERP, MES, SDM och annat, allt i akt och mening att underlätta kommunikation mellan olika system för att på sista raden bidra till att man ska kunna designa och konstruera produkter snabbare och mer effektivt.
Konnektorer finns till en rad PLM-lösningar, alltifrån de största och vanligaste som Dassaults 3DEXPERIENCE, Siemens Teamcenter, PTCs Windchill, SAP PLM och Aras PLM till systemdomäner som täcks av IBMs Rational, Hexagons Nestix och Trimbles Nova. Plattformen används i detta syfte, som ett av flera kommunikativa hjälpmedel i den digitala arsenalen, bland annat av företagsjättar som Airbus, Bosch och Lockheed Martin, för att ta några exempel.
En av domänerna som ligger inom ramen för detta är alltså CAE-sidan och i dagarna meddelade PROSTEP och simulerings- och analysföretaget Altair att man har utökat sitt långvariga partnerskap. Poängen är att göra det ännu enklare än tidigare att koppla Altairs design- och simuleringsplattform Altair HyperWorks till ett antal ofta använda PLM-lösningar. Altair integrerar kraftfulla OpenPDM-kontakter till motsvarande PLM-system direkt i plattformens CAE-lösningar som Altair HyperMesh.
- Det utökade partnerskapet med Altair är ett viktigt steg för oss på vår väg att bli en dataleverantör, förklarade Mirko Theiß, senior manager på PROSTEP, och tillade: "Vår strategi är att förse våra kunder och våra partners kunder med uniforma gränssnitt för att komma åt deras PLM-data, som de även kan använda som en tjänst från molnet om det behövs.”

I pressmeddelandet noterar man bl a att det utökade partnerskapet gör det möjligt för Altair att integrera PROSTEP-anslutningar direkt i HyperWorks CAE-lösningar och erbjuda dem till sina kunder.
Många av Altairs kunder vill kunna använda CAx-data för simuleringar på ett revisionssäkert sätt, det vill säga under PLM-kontroll, och att automatiskt mata tillbaka simuleringsresultat till PLM-systemet.
– Den beprövade integrationsteknologin med PROSTEP kommer att göra det möjligt för Altair att hålla kostnaderna för att utveckla och underhålla dessa gränssnitt konkurrenskraftiga, säger Joe Kovacs, VP för modellering och visualisering på Altair.

Som en del av partnerskapet kommer PROSTEP att förse Altair med kontakter, tillhörande dokumentation och nödvändig support.
– Tack vare PROSTEPs kontakter har vi lyckats ansluta respektive PLM-system väldigt snabbt och med liten ansträngning. Detta gör att vi kan erbjuda våra kunder en adderande tjänst på ett enkelt sätt, avslutar Kovacs.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title