Annons

RISE satsar på IFS Applications och Novacura som plattform

Svenska staten satsar trots en hel del kritik från olika håll en hel del på forskning kring IT. RISE, eller Research Institutes of Sweden, är ett exempel på detta. Det är en sammanslagning av Innventia, SP och Swedish ICT och syftet är att skapa en starkare forskning kring innovationsprocesser. RISE har 2 200 medarbetare och driver ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster.
Många anställda alltså och dessutom administration av krävande miljöer. Frågan är hur man ska få till en effektiv hantering av de här bitarna. En del handlar om vilket stödsystem man satsar på och idag står det klart att det blir IFS och partnern Novacura som ska hjälpa RISE i detta. Efter en omfattande upphandlingsprocess blir det dessa parter som ska bistå för att konsolidera och skapa en robust, framtidssäker mobil plattform för förbättrad finansiell kontroll och effektivare hantering av de tusentals projekt som RISE årligen hanterar.

RISE är uppdelat i ett flertal divisioner som riktar in sig på stöd för en rad olika innovativa projekt. Under 2017 initierade man en process för att välja en ny lösning för finans- och projekthantering i syfte att effektivisera och transformera organisationen; en process som alltså utmynnade i att IFS Applications och Novacura ska bidra med skapandet av enhetlighet i organisationen och dess divisioner. Tanken är att den nya plattformen ska ge en förbättrad mobil- och affärsmässig process för organisationens 2 300 anställda oavsett vilken enhet de använder.

Ersätter befintliga system. Lösningen kommer ersätta ett flertal befintliga system och kommer att implementeras som en heltäckande SaaS-lösning (Software-as-a-Service, ”en hyresmodell”).

– Med IFS Applications och Novacura Flow får vi en stark ekonomilösning och avancerade projektegenskaper som kommer förenkla och stötta våra komplexa projektkrav i hela företaget. Användarvänligheten och de mobila egenskaperna var även de en viktig faktor som ledde till att vi valde IFS och Novacura, säger Synnöve Helander, ekonomichef på RISE.

Fullservice i molnet. Novacura kommer att implementera lösningen under 2018–19 i en fullservice-molnlösning, med Novacura Flow som hanteringsplattformen för affärsprocesser, vilken är fullt integrerad med ERP-systemet IFS Applications.

– Vi ser fram emot att påbörja partnerskapet och hjälpa RISE modernisera sig. IFS Applications tillhandahåller välbyggda lösningar för projektintensiva företag och att RISE väljer oss är ett bevis på både det och vår partner Novacuras expertis. Det här innebär även en av de större molnbaserade lösningarna IFS Scandinavia varit en del av hittills och vi ser även det som bevis på att vår SaaS-lösning fungerar väl i komplexa organisationer, säger Glenn Arnesen, vd på IFS Scandinavia.

Stöttar den digitala resan. Novacura Flow kommer agera som plattform för att stödja alla behov för mobilitet och digitalisering i alla projekt, från säkerhet och transport till certifiering och allt däremellan.

– Vi är glada att börja arbeta tillsammans med RISE i det här komplexa projektet. Med Novacura Flow kan vi stötta dem på deras digitala resa och hjälpa dem definiera och hantera deras egna processer för att skapa verkliga affärsvärden, säger Johan Melander, VD på Novacura.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title