Annons

RPA AUTOMATION & AI: Niklas Karlsson ska göra Blue Prism stort i Norden

Blue Prism erbjuder så kallade digitala kollegor, som i praktiken innebär att en robotprogramvara utför rutinmässiga och automatiserade arbetsuppgifter.
Efterfrågan är stor från både företag och myndigheter, varför Blue Prism ser en stor potential bland verksamheter i Norden.
– Jag ser mycket fram emot att leda Blue Prisms arbete i Norden där vi redan haft stora framgångar främst bland företag inom bank- och finans, försäkring och tillverkningsindustri, säger Niklas Karlsson, Nordenchef på Blue Prism.

BRA MARKNADSDRAG
Som noterades i ingressen är det bra drag på automationsmarknaden. Enligt respekterade analytikern Gartner talar vi om årliga tillväxttal för RPA med nära 20 procent under.
Trenden är också något som Blueprism märkt av:
– Vi växte med nästan 50 procent 2020, med den takten behöver vi ha mer lokal närvaro och expertis och kompetens på viktiga marknader, varför jag är mycket glad över att kunna utnämna Niklas Karlsson som Nordenchef, säger Robert Ekström, senior VP & GM CEE, MEA & EMEA North.
Niklas Karlsson har tjugo års erfarenhet av ledande positioner och försäljning inom IT-branschen och var tidigare säljansvarig för Blue Prism i Sverige/Norden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title