Annons

Så ska Bassi få över användarna till 3DEXPERIENCE-plattformen

En av årets höjdpunkter inom DS SOLIDWORKS-sfären närmar sig med stormsteg. Denna gång äger SW WORLD-eventet rum i Los Angeles och frågan är nu vilka punkter som kommer att ligga i topp på agendan. Naturligtvis kommer en hel del att röra sig kring utvecklingen av programvaran, inte minst då den nya kommande versionen, som man kommer att ge en sedvanlig uppmärksamhet. Mer allmänt diskuteras förstås också vart SOLIDWORKS på väg i flera perspektiv, inte minst då när det gäller PDM-samverkan och molnet.
Klart är att bolagets kampanj för att få användarna att äntligen börja använda Dassaults 3DEXPERIENCE-plattform går vidare med nya bollar på banan. Kostnadsfria, ska tilläggas – vilket är en poäng då de tidigare försöken fört med sig avsevärda fördyringar för den som velat hoppa på 3DX-tåget.

För den som redan idag vill veta mer om SW-chefens, Gian Paolo Bassi, huvudpoänger under det kommande eventet i Los Angeles kan PLM&ERP News redan idag ge mera kött på benen.

I en intervju med VF/PLM&ERP News bekräftade Bassi nyligen att kampen om att få användarna att kliva på Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform (3DX) fortsätter med nya attraktiva erbjudanden och teknikbroar.

KLICKA PÅ RUBRIKEN HÄR NEDAN för att läsa den exklusiva intervju PLM&ERP News fick för en tid sedan med SW-basen. Där berättar han mer om den strategi som DS SOLIDWORKS kommer att avslöja mer om under SW World:
Gian Paolo Bassi’s New Deal to Get Users onto the 3DEXPERIENCE Platform

Bassi har nämligen långt ifrån givit upp denna bitvis tuffa kamp. SW-användarna har varit skeptiska, men under det kommande SOLIDWORKS World 2018 tar Bassi och hans medarbetare nya tag. Bolaget ska lansera ett brett sortimentet av SW-anpassade produkter byggda på 3DX, avslöjar Bassi i dagens PLM&ERP News-intervju. Poängen är att detta kommer att vara fritt tillgängligt för alla med en ”SOLIDWORKS-subscription”.

”Precis”, säger Bassi. ”Vi kommer att avslöja en strategi kallad ”PowerBy”, som för att vara exakt kommer att koppla ihop den filbaserade 3D-CAD desktopbaserade SW-världen med de tjänster som erbjuds på 3DX-plattformen.”

SOLIDWORKS har för närvarande globalt nära en halv miljon kommersiella licenser, enligt analytikern Griffin Securities. Dessutom finns det ett stort antal utbildningslicenser på marknaden, mer än 1,5 miljoner. Totalt har SOLIDWORKS en marknadsandel på ungefär en tredjedel av världens kommersiella CAD-system. Det är fler än till exempel Autodesk Inventor. Det råder heller ingen tvekan om att vi pratar om en storspelare vars systemförbättringar är viktiga för världens små och medelstora företag (SMB).

Missa inte heller TV-INTERVJUN MED SW-chefen!
Bassi var med i vår PLM TV News reportageserie, Ansikte mot Ansikte, i mitten av 2017. Den finns publicerad på vår amerikanska systersajt, ENGINEERING.com. För att titta – klicka på rubriken nedan:

Is 3DEXPERIENCE the Right Path for SOLIDWORKS? Face to Face with CEO Gian Paolo Bassi – TV Report

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title