Annons

Samhall vässar digitaliserings-resan med IFS Applications 10

IFS fortsätter att skörda framgångar med den nya versionen av ERP-sviten Applications 10. Idag meddelar man att den svenska Samhall har valt lösningen som sin nya ERP-plattform.
Syftet är, säger man, ”att hjälpa företaget på resan att optimera och förenkla viktiga affärsprocesser och samtidigt göra arbetet både mer produktivt för sina 25 000 anställda. En substantiell beställning alltså. 
- Vi behövde en framtidssäkrad ERP-lösning med starkt fokus på serviceorienterade processer som kan stötta våra olika affärsområden och hjälpa oss i digitaliseringsressa, säger Paul Lidbom, CFO på Samhall, i en kommentar.

Samhall AB är en av Sveriges största tjänsteleverantörer inom tvätt och städ, lagerhållning och logistik, arbetsplats och fastighetstjänster, vårdtjänster samt handel, industri och tillverkning. Det statligt ägda bolagets uppdrag är att skapa ”riktiga och inspirerande jobb” för personer med funktionsnedsättningar som leder till reducerad arbetskapacitet.
– Med över 23 000 medarbetare och 6 000 kunder är resursplaneringen helt klart en av knäckfrågorna för att vi ska klara lönsamhetskraven. Dessutom har vi krav på oss att ha en rikstäckande verksamhet, som inte nödvändigtvis är kopplad till den marknadsmässiga efterfrågan, säger Lidbom.

Behövde en starkare IT-plattform för att klara konkurrensen. För att inspirera till personlig och professionell utveckling erbjuder Samhall sina tjänster på konkurrensutsatta marknader med målet att överföra sina anställda till sina kunder i form av permanenta tjänster. Bland Samhalls kunder finns välkända varumärken som Volvo, IKEA, Axfood, Ingram Micro och den svenska hamburgerkedjan Max.

Men konkurrensutsättning innebär att man behöver en stark IT-plattform. Effektivitet och optimering av affärsverksamheten är inget någon marknadsaktör kan avstå ifrån i det nya landskap som formar sig. Efter en noggrann utvärdering av flera ERP-leverantörer föll Samhalls val på IFS Applications 10 som sin nya digitala plattform.

Vässad för serviceinriktade organisationer. Som PLM&ERP News nyligen rapporterade från IFS’ globala användarevent, WoCo, i Atlanta, USA, innehåller den nya versionen Applications 10 stora förbättringar gentemot servicefokuserade organisationer, särskilt serviceföretag som behöver en integrerad applikationssvit skräddarsydd för just deras affärsmodell.
Lösningen för Samhall kommer att köras på IFS Managed Cloud och inkluderar stöd för nyckelprocesser som finans, tillverkning och service. Lösningen kommer även hjälpa företagets fältpersonal med robust funktionalitet designad för att leverera mervärde till sina klienter.

– Vi är väldigt glada över att ha fått den här möjligheten att hjälpa Samhall på deras digitaliseringsresa och vara en del av deras viktiga sociala arbete, säger Elni Kullmer, ny skandinavienchef på IFS. Att vi knutit den här kunden till oss är ytterligare ett bevis på vår starka position inom serviceindustrin och att IFS Applications är ett perfekt val för företag med mångfacetterad verksamhet och komplexa krav.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title