Annons

Sandvik investerar 200 miljoner i i ny TITANPULVERANLÄGGNING

Sandvik satsar bortåt 200 miljoner kronor i en ny anläggning för tillverkning av finkornigt metallpulver i titan och nickel inom affärsområdet Sandvik Materials Technology. Investeringen kompletterar det befintliga utbudet av metallpulver och stärker Sandviks ställning på den snabbt växande marknaden för tillverkning av metallpulver och additiv tillverkning/3D-printing. -  Metallpulversegmentet och additiv tillverkning blir allt viktigare för oss. Investeringen ska ses som det senaste beviset på vårt engagemang i ett område som vi tror starkt på, säger Göran Björkman, chef för Sandvik Materials Technology.

Anläggningen kommer att lokaliseras till Sandviken, med tillgång till titan från Sandviks egen försörjning och nära Sandviks center för additiv tillverkning.

Ledande på finkornigt matallpulver. Sandvik har redan idag en ledande position inom tillverkning och försäljning av finkornigt metallpulver. Pulver i rostfritt stål, nickelbaserade- och kobolt/krom-legeringar tillverkas i såväl Storbritannien som i Sverige. Försäljning sker i Europa, Nordamerika och Asien genom varumärket Sandvik Osprey.

Efterfrågan på metallpulver för additiv tillverkning förväntas öka avsevärt de närmaste åren. Titan- och nickelbaserade legeringar är avgörande tillväxtområden för additiv tillverkning och utgör en betydande del av marknaden för metallpulver.

–  Den här investeringen är betydande för vår framtida tillväxt och innebär att vi breddar vårt utbud av metallpulver till att omfatta i stort sett alla legeringsgrupper av relevans idag. Dessutom är den ett viktigt bidrag till Sandviks övergripande satsning på additiv tillverkning, säger Annika Roos, chef för produktområde Powder inom Sandvik Materials Technology.

Den nya anläggningen beräknas tas i bruk under 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title