Annons

Semcon vässar sig på Edge AI med nytt partnerskap

Teknikkonsulten Semcon meddelar idag att man inleder ett nytt samarbete med Imagimob, som utvecklar mjukvara för Edge AI. En viktig poäng i detta är att Edge AI innebär att fler mindre produkter kan vara både uppkopplade och intelligenta.
Bakgrunden är att möjligheterna med artificiell intelligens, AI, blir allt fler, vilket i sig ger att algoritmerna som bygger upp lösningarna ofta blir prestandakrävande och därför molnbaserade. Med Edge AI kan mindre applikationer installeras direkt i en produkt, som t ex olika typer av handhållna maskiner. Därmed kan avvikelser upptäckas och hanteras i realtid, vilket ökar säkerheten, samtidigt som AI-algoritmen hela tiden lär sig och blir smartare.

– Det här är ett spännande samarbete som öppnar upp för fler möjligheter inom AI och breddar Semcons digitala erbjudande. Vi har spetskompetens inom cloudlösningar, sensorik och mjukvaruutveckling kombinerat med stor leveranskapacitet. Detta kompletteras bra av Imagimobs mjukvaruverktyg och expertkunskap inom Edge AI, säger Johan Kristensson, säljansvarig för uppkopplade produkter på Semcon.

Uppkopplad säkerhetsväst
Edge AI innebär alltså att ännu fler produkter kan kopplas upp på ett smartare sätt genom mindre prestandakrävande lösningar som kan utföra specifika uppgifter i realtid. Imagimobs AI-lösning har exempelvis använts i en uppkopplad säkerhetsväst och vid geststyrning av såväl konsumentprodukter som industriella applikationer.

Imagimobs chef, Anders Hardebring.

– Vi ser fram emot att kunna nå ut till fler kunder via samarbetet med Semcon. Vi ser en mycket bra match mellan vår expertis och våra ledande mjukvaruverktyg inom Edge AI, och Semcons erfarenhet, kundbas och leveranskapacitet, säger Anders Hardebring, VD och medgrundare på Imagimob.

Erfarenhet av autonoma lösningar
Semcon har bred erfarenhet från olika AI-projekt, bland annat inom AI-drivna datahanteringslösningar, autonoma lösningar för olika typer av fordon och förebyggande underhåll samt flertalet forskningsprojekt. Samarbetet mellan Semcon och Imagimob inleddes i januari 2020 genom att Semcons experter utbildas och certifieras i Imagimobs Edge AI-mjukvaruverktyg.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title