Annons

SIMULERING: Altair vässar polyuretansimulering med proaktivt köp

Sommarperioden brukar innehålla en rad olika företagsförvärv på PLM och ERP-området och detta år har ine varit något undantag. I veckan meddelade amerikanska simuleringsspecialisten Altair att man köper sydkorenska S & WISE.
Bolaget är en Korea-baserad leverantör av simuleringslösningar kring polyuretan och skumning av detta ofta använda ämne. Enligt Altairs pressmeddelande, "simulerar bolagets lösningar injektions-, skumnings- och gelningsprocesser och redogör för de viktiga effekterna av kemiska reaktioner under processen".

Altair noterar vidare att tillägget kommer att göra det möjligt, ”att erbjuda kunderna den mest avancerade lösningen för bearbetning av polyuretanskum på marknaden”. Detta innebär i sin tur att användarna kommer att kunna verifiera tillverkningsbarheten, minska defekterna och utforma, ”exakta grindplatser och matningshastigheter”.

S & WISE simulerar noggrant injektions-, skumnings- och gelningsprocesser och tar hänsyn till de viktiga effekterna av kemiska reaktioner under processen. Som en del av Altair Inspire PolyFoam kommer en förbättrad version av S & WISE-lösaren att släppas.

Ska användas inom Inpire-familjen
Altairs VD, Jim Scapa, konstaterar i en kommentar att polyuretanskum används i en mängd olika industrier och produkter inklusive bilinredning, fritidsutrustning och medicintekniska produkter.
– S & WISE gör det möjligt för oss att erbjuda en riktigt bra designlösning för kritisk tillverkningssimulering, säger han och tillägger att, ”en förbättrad version av S & WISEs lösare kommer att släppas inom Altair Inspire PolyFoam, vilket ger användarvänlighet och produktivitet för andra Inspire-lösningar.”

Materialsimulering i tidiga utvecklingsskeden
För de som följt Altairs låtanden och göranden i PLM&ERP News de senaste åren framgår att bolaget agerar synnerligen aktivt på simuleringsområdet när det gäller dels programförvärv och dels utvecklingsarbetet på att modernisera och kapabilitetsvässa sina lösningar.
Altair har i detta bl a byggt ut sin Inspire-plattforms tillverkningssimuleringsfunktioner, som nu inkluderar sånt som mold design, gjutning, formning, strängsprutning och tillsatsstillverkning.
Allmänt är detta goda exempel på att anpassa lösningarna till en värld där man i tidiga skeden kan inkludera utformning och tester av specifika material som ska användas i en part, inkluderat sånt som materialegenskaper, avvägningar av kostnadsprofiler och tillverkningsbarhet. En poäng med att kunna göra dessa bitar i tidiga utvecklingsskeden är bl a kopplat till att nya produkter idag ofta är baserade på materialdesign.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title