Annons

SIMULERING SUPERHETT: Addnode bygger på PLM-divisionen med två bolagsköp

Simulering och analys (S&A) är hett – det behöver ingen tveka om. De senaste åren har fört med sig rena boomen för investeringar i simuleringslösningar. Inte bara bland bolagen som förser PLM-marknaden med simuleringsteknologi och applikationer, utan i lika hög grad för att S&A-mjukvaror blivit en allt viktigare bit när nya disruptiva teknologier som generativ design, digitala tvillingar, additiv tillverkning och IIoT (Industrial IoT där simulering av produktionsflöden är ett bärande inslag) nu börjar slå på bredden bland världens proaktiva företag.
Därför kommer det inte som någon större överraskning att svenska Addnode Group, som med dotterbolaget TechniaTranscat är världens ledande ”value solution-partner” till PLM-ledaren Dassault Systemes, idag meddelar att att man köper simuleringsspecialisten SSA och dess systerbolag Simuleon. Prislappen avslöjas inte, men bolagen omsätter cirka 55 miljoner kronor.

I ett uttalande konstaerar TechniaTranscat-chefen, Jonas Gejer, att förvärven av Strategic Simulation & Analysis (SSA) och Simuleon ligger helt i linje med Addnode Groups strategi att vara en internationell marknadsledande leverantör av programvara och tjänster för simulering, design och engineering.
De båda nyförvärven kommer att ingå i Addnodes Product Lifecycle Management-division (PLM) med de tunga spelarna TechniaTranscat och Intrinsys.

Jonas Gejer är chef för Addnodes PLM-division.

– SSA och Simuleon, två mycket framgångsrika simuleringsföretag med specialistkunskaper, kommer att göra det möjligt för Addnodes PLM-division att vidareutveckla positionen som kunskapsledare, vilket ger överlägsen kapacitet och service till våra europeiska och internationella kunder, säger Jonas Gejer, VD för Addnodes PLM-division.

Han påpekar också att kombinationen av Intrinsys, TechniaTranscat och SSA/Simuleon kommer att stärka Addnodegruppens position som ”value solution partner”:
– Vi bildar kort sagt en tydlig ledare inom Dassault Systèmes ”value solution-partnersegment”, med den mest omfattande erfarenheten att sälja, implementera och stödja 3DEXPERIENCE-plattformen.

Viktigt för positioneringen som ledande PLM-konsult. Som bakgrund kan noteras att SSA och Simuleon båda jobber med Dassault Systèmes simuleringsplattforms, SIMULIA, produktsortiment och tillhandahåller programvara, utbildning och konsulttjänster inom datorstödd teknik och utför produktsimulering med hjälp av Finite Element Analysis (FEA) och multifysik. SSA ligger i Charlbury, England och Simuleon ligger i Zaltbommel, Nederländerna.

Sammantaget innebär Addnodes nu annonserade förvärv att simuleringstrenden som följer i spåren av en alltmer digitaliserad produktutveckling får en allt större betydelse som inslag i modern produktframtagningsteknik. På alla fronter ser vi att användningen av simulering och analys växer lavinartat, samtidigt som integrationen och användningen av de här verktygen på intet vis är enkla saker. Effektivt utnyttjande kräver kompetens både bland de som tillhandahåller applikationer och de som ska använda lösningar.
Dagens besked från Addnode visar att bolaget oförtrutet jobbar vidare i att vara en ledande tillhandahållarre av kompetens, mjukvara, utbildning och konsulting på ett av PLMs snabbast växande subområden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title