Annons

SKF lanserar ny instegsmodell för kontroll av ”MASKINHÄLSA”

Hur mår egentligen mina maskiner? Att ha koll på tillståndet i maskinparken är A och O för att undvika kostsamma driftsstopp. Men hur gör man för att effektivast uppnå denna kontroll?
Verkstads- och rullagerjätten SKF har ett svar på detta: QuickCollect-sensorn. Det är en lättanvänd handhållen Bluetothkopplad sensor som ansluts till appar som fungerar med både iOS- och Android-tabletter och smarta telefoner (och iOS smart watch). Genom att kombinera värden för vibrationer och temperatur kan övergripande data ses på plats i realtid eller skjutas till molnet för framtida analys.
- Det ska vara enkelt att komma igång med tillståndskontroll av maskinparken, säger Barrie Rogers, som produktchef på SKF för denna nu nylanserade lösning på den svenska marknaden. ”Enlight QuickCollect” är en trådlös och portabel sensor som inte kräver expertkunskap inom tillståndsdiagonstik eller omfattande träning för att användas. Även en oerfaren användare kan börja övervaka maskinhälsan på sin roterande utrustning. 

Genom att använda SKF Enlight QuickCollect i kombination med en mobilapp kan man enkelt identifiera maskinens tillstånd samt dela inspektions-, process- och maskinhälsodata med relevant personal. Insamlade data kan även skickas vidare till SKF:s experter för analys och rådgivning.

Ger direkta indikationer på läget. – Den största utmaningen i att förstärka underhållsrutiner för maskinutrustning är först och främst att få tillgång till data. QuickCollect-sensorn och apparna gör uppgiften inte bara enklare utan också billigare än någonsin tidigare. Det här systemets övervakningssystem på grundnivå kräver inte massor av träning eller skickliga vibrationsanalytiker. Det ger dig direkt indikation på maskinhälsa och möjlighet till diagnostik samtidigt som du kan koppla upp dig till experthjälp när det behövs, säger Barrie Rogers.

Mäter vibrationshastighet. SKF QuickCollect är designad för att klara industriell miljö och även klassad för att användas i explosiv miljö.
Sensorn mäter vibrationshastighet, envelope och temperatur och klarar åtta timmars batteritid. SKF Enlight QuickCollect består av följande tre delar: QuickCollect som är en trådlös och portabel sensor, Appen QuickCollect som kan laddas ner gratis till din mobil och Appen DataCollect som kan laddas ner för surfplattor mot en låg månadskostnad.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title