Annons

Stor flygindustriaktör bland de första att hoppa på IFS ”10-tåg”

En intressant fråga på ERP-området är idag hur det ska gå när det gäller uppgraderingar för IFS’ nya version 10 av Applicationssviten. Den lanserades under bolagets senaste globla användarkonferens, WoCo 2018 i Atlanta och ribban ligger högt efter de unikt höga uppgraderingsnivåer man nådde med den omtalade version 9. På bara 15 månader efter lanseringen av ”nian” 2015 hade man fått drygt 20 procent av användarcommunityn att uppgradera. ”Siffran är extremt hög,” sa ARC-analytikern, Ralph Rio, i en kommentar då och påpekade att, ”under alla mina år i branschen har jag aldrig hört talas om något liknande”.
Hur det ska gå för Applications 10 återstår att se, men klart är att man idag släpper nyheten om ett av de första företagen att hoppa på 10-tåget: TEST-FUCHS Group, som utvecklar och tillverkar testsystem och komponenter för flyg- och försvarsindustrin.

TEST-FUCHS har sitt huvudkontor i Österrike och man har valt IFS och deras lösning för dels mjukvarans branschspecifika kapacitet och dels dess breda täckning över hela ERP-området. Klart är också att IFS långa erfarenhet från flyg- och försvarsindustri haft stor betydelse. Aerospace & Defense är också ett av IFS prioriterade industrisegment.
Det österrikiska bolaget kommer att rulla ut IFS Applications 10 i Österrike, Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien, USA, Singapore och Kina för att stödja sin globala maskinteknik och underhållsverksamhet. TEST-FUCHS har några av världens största flygplanstillverkare, flygbolag, OEM och MRO-företag på kundlistan, bl a Airbus, Boeing, Air France, British Airways, Emirates, Singapore Airlines, Sikorsky och Embraer.

Man är som sagt också är en av de första A & D-kunderna att välja den nyligen lanserade IFS Applications 10 som sitt globala ERP-system och underhållsstöd, (Maintenance, Repair & Overhaul, MRO).

Applications – en digital ryggrad. Om IFS Applications 10 ska konstateras har utformats för att hjälpa företag att koppla sin verksamhet till en digital ryggrad och utnyttja nya disruptiva teknologier, processer och affärsmodeller som automation, kopplade enheter och tjänsteutveckling.
Implementeringen hos TEST-FUCHS kommer att omfatta förebyggande underhåll, förvaltning av flygplansflottan och kapital, komponentunderhåll, tillverkning, personal, ekonomi, försörjningskedja, CRM, servicehantering, dokumenthantering, kvalitetshantering och kvalitetssäkring. Det mesta alltså.

– Flexibiliteten i IFS Applications och de många optimeringsmöjlig-heterna att ytterligare förfina affärsprocesserna, var nyckel-faktorer i beslutet, säger Armin Havlik.

– Som ett snabbt växande företag inom internationell teknik- och ingenjörskonst är det viktigt att vår verksamhet stöds av en agil mjukvara, som kan anpassa sig och skala upp och ner i samma takt som verksamheten, säger Armin Havlik, CFO för TEST-FUCHS Group. Han påpekar också att flexibiliteten i IFS Applications och de många optimeringsmöjligheterna att ytterligare förfina affärsprocesserna, var en nyckelfaktor i beslutet.
– Men även den inbyggda anpassningen till lokala regulatoriska krav, som gör det möjligt för TEST-FUCHS att enkelt leva upp till dessa, var betydelsefullt.

Vill ligga i teknisk framkant. Utöver den nya implementeringen kommer TEST-FUCHS att ingå ett långsiktigt strategiskt partnerskap med IFS för att hjälpa organisationer inom rymd- och försvarssektorn att reagera på industrins förändringar genom att implementera IFS Applications.

IFS’ Peter Höhne, VP för försäljning och marknadsföring i Centraleuropa, noterar vidare att Applications’ långt driva funktionalitetsintegration var en viktig faktor:
– Man ville ha en integrerad lösning för att hantera och optimera alla viktiga affärsområden och möjliggöra fortsatt service av världsklass till sin globala kundbas, säger Höhne. Avtalet med TEST-FUCHS blir också ännu ett exempel på en ledande A&D-organisation som väljer vår lösning för att ligga i spets när det gäller de tekniska utmaningar som industrin står inför.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title