Annons

Storsatsningen på IoT fortsätter: Kuka köper tysk IIoT-specialist

Robotföretaget Kuka tänker i högsta grad vara med i matchen när industrin nu börjar satsa på IIoT och Industri 4.0-koncept. Racet har långt ifrån kommit igång, men det är nu det gäller att markera sin position; vilket den tyska automationsgiganten gjort. PLM&ERP News har under slutet av fjolåret rapporterat bl a om samarbetet mellan Kukas nordiska avdelning och Semcon på Industri 4.0-området och om köpet av Visual Components. Det senare företaget är känt som utvecklare av automations-, visualiserings- och simuleringskapabiliteter. Även här gick köpet i Industri 4.0-spåret. Men det är inte slut där. Idag meddelar bolaget att man har investerat i företaget Device Insight i München. Syftet är att ytterligare förstärka expertisen inom IIoT – Industrial Internet of Things – i sitt nystartade dotterbolag Connyun. 
– Med ökad kompetens inom artificiell intelligens, big data, plattformar för IoT och molntjänster kan Connyun hjälpa kunderna att skapa ännu smartare fabriker, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig Kuka Nordic.

Device Insight GmbH får via Kuka tillgång till ett globalt nätverk av industrikunder och stor kunskap om automatisering. De har spetskompetens när det gäller plattformar för IoT i automatiserade industrimiljöer, samt är specialister på teknikområdet kring hur maskiner kopplas samman i nätverk.
–  Kombinationen av de två företagens styrkor innebär att vi tar IoT och smarta fabriker till en ny nivå. Nu kan vi hjälpa kunderna att digitalisera sin produktion på ett riktigt effektivt och framgångsrikt sätt.

Smarta fabriker. IoT teknik från Device Insight som används för att skapa smarta fabriker, bidrar till att Kuka kan genomföra stora Industri 4.0-projekt med sina kunder.

– Framför allt blir vi oerhört starka på mjukvarusidan. Nu har vi alla verktyg som behövs för att göra fullständiga digitala flöden i fabriker. Genom kombinationen av plattformar för IoT och möjliggörare som robotar samt mobila plattformar från KUKA kan smarta fabriker för framtiden bli verklighet, säger Joacim Lorentsson.

Jobbat med IoT sedan 2003. Device Insight har utvecklat och arbetat med IoT sedan 2003 och är en ledande aktör på Europamarknaden med nästan en miljon uppkopplade utrustningar samt cirka hundra experter på området. Investeringen i företaget är en del i Kukas satsning på konceptet att bygga smarta fabriker. Det nya samarbetet företagen emellan ökar deras möjligheter till fler stora affärer samt till att växa internationellt.

Connyun digitaliserar fabriker från verkstadsgolvet till molnet med snabba och smarta interface, som tillåter att infrastrukturen i produktionen enkelt integreras. Systemet är moduluppbyggt och skalbart med högsta säkerhet i alla led.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title