Annons

Svenska autotechbolaget Veoneer säljer verksamheten kring bromskontroll

Den svenska fordonsteknologikoncernen Veoneer ska avveckla merparten av sin kvarstående amerikanska verksamhet kring bromskontroller. Tidigare i vår har man sålt av sin asiatiska bromsstyrningsdel.
Enligt nyhetsbyrån Reuters ska Veoneer efter en ”strategisk granskning” ha beslutat sig för att skriva på ett än så länge ”icke-bindande avtal om att sälja sina amerikanska bromskontrollprogram till en väletablerad underleverantör på fordonsområdet.”
Köpeskillingen är satt till symboliska en dollar.

Veoneer är ledande inom automotive teknologiindustrin, med en av de bredaste produktportföljerna, som bl a innehåller aktiva säkerhetssystem, styrsystem (RCS) och bromssystem. Genom dagens avtal förväntar man sig att minska det negativa kassaflödet med mer än 80 miljoner dollar för 2020 och 2021 som en följd av försäljningen av bromskontrollbiten.
Som en del av affären kommer Veoneer att göra en nedskrivning av tillgångar inom bromsstyrningsverksamheten med en negativ effekt på nettoresultatet, som ligger på cirka 144 miljoner dollar, under det första kvartalet 2020.
Veoneer har beslutat att fokusera på elektronikoimrådet. Veoneer har verksamhet i 13 länder och är noterat på New York Stock Exchange och på Nasdaq, Stockholm.

Det slutliga avtalet förväntas under andra kvartalet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title