Annons

Sveriges största leksakskedja satsar på ERP från JEEVES

Med nästan 140 individuella leksaksaffärer i Sverige och Norge är Lekia den största leksaksförsäljaren i Sverige. Vidare är bolaget också en av Skandinaviens största grossister av leksaker och babyutrustning. Man jobbar också med onlineförsäljning av sina produkter.
- Med många affärsinitiativ var det viktigt för oss att hitta en lösning som stöder vår tillväxt, en lösning att växa med, som också ger goda möjligheter till framtida automation. Därför satsar vi på Jeeves ERP, säger Joakim Twete, IT-chef på Lekia.

Lekia befinner sig i ett expansionsskede där Norge just nu är den huvudsakliga tillväxtmarknadan. Antalet butiker här ökar betydligt och kommer att göra så även de närmaste åren.
Det är denna expansiva tillväxt i Norge som ligger bakom sökandet efter en ny ERP-lösning.
Detta ledde i sin tur till att en ny ERP-lösning upphandlades hösten 2017.

– Den starkaste motivatorn för att välja Jeeves berodde på den breda spridningen av systemets funktionalitet, att det är lätt att anpassa och befintliga funktioner som IKT, integrationer till leverantörsportalen och EasyWMS, säger Joakim Twete.

Han påpekar vidare att en annan fördel är att Jeeves körs på en Microsoft-plattform.
– Det känns tryggt och säkert då vi har mycket erfarna Microsoft-användare internt, konstaterar Lekias IT-chef.

Flexibelt ERP-system. Från Jeeves sida menar man att lösningen ger Lekia, ”ett flexibelt ERP-system som har omfattande funktionalitet och stöd för finansiering, supply chain management och Intercompany Transactions (ICT) – vilket säkerställer framtida expansion och utmaningar för Lekia.”
Lekias satsning omfattar även en leverantörsportal och en kundportal, där varje enskild butik kan hantera alla sina framtida beställningar och inköp, både från Lekias eget sortiment och från externa leverantörer. Kund- och leverantörsportalerna levereras av GUNG.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title