Annons

Symetri och Interaxo: ”Nordens bästa BIM Collaboration-lösning”

Att förändra byggbranschen med digitalisering som drivkraft kräver samarbete mellan aktörer och olika digitala verktyg. BIM-lösningar spelar en avgörande roll i detta och IT-koncernen Addnodes dotterbolag Symetri är en av marknadens mest proaktiva spelare i detta och nu tar man sikte på att föra saken ytterligare ett steg framåt.
Symetris BIMEYE slås samman med Interaxo i Symetri Collaboration för att etablera Nordens bästa BIM Collaboration-lösning för byggbranschen.
- Vi vill förbättra användarvänligheten och göra det enklare att skapa EN gemensam och konsekvent datamodell. BIM-modellens egenskaper synkroniseras automatiskt från de olika designverktygen, men användarna kan även lägga till och importera andra egenskaper. Genom att skapa en digital tvilling kan våra kunder frigöra tid, förbättra kvaliteten och minska kostnaderna i sina projekt. Det är en oerhörd fördel att kunna lämna över komplett information för förvaltning, säger Steinar Svinø, VD på Symetri Collaboration.

Symetri Collaboration har mer än 90 000 användare och är med samarbetslösningen Interaxo marknadsledande i Norden. BIMEYE är en branschledande molntjänst för hantering av BIM-data och tillhandahålls av Symetri i Sverige. BIMEYE och Interaxo utgör grundpelarna i det som kommer att bli Nordens bästa BIM Collaboration-lösning för byggbranschen.

”Löser branschens digitaliseringsproblem”
BIMEYE hanterar alla metadata som är kopplade till en modell och all information från designverktygen synkroniseras automatiskt. Dessutom innehåller molntjänsten ett effektivt visualiseringsverktyg med många funktioner. Interaxo är en molnbaserad samarbetslösning med branschanpassade funktioner för process- och dokumenthantering i byggprojekt.
Symetri Collaboration har mångårig erfarenhet från branschen och tillsammans med de nya kollegorna från BIMEYE-teamet kommer vi nu att utveckla och leverera en BIM Collaboration-lösning, där det är möjligt att samla projektdata, uppdatera, dela och kommunicera information under samtliga projektfaser i en och samma lösning. På så sätt kan man undvika många av de problem som ofta följer vid digitalisering i byggbranschen när det gäller insamling, delning och hantering av data.

En nordisk helhetslösning för BLM
– Vår BIM Collaboration-lösning för projekt kommer även att levereras som en integrerad Building Lifecycle Management (BLM)-lösning i samarbete med vårt dotterbolag Service Works Global (SWG), säger Steinar Svinø.
Han tillägger att lösningens kunder kommer enkelt att kunna föra över digitala tvillingar till SWG:s nyskapande helhetslösning för fastighetsförvaltning och arbetsplatsservice.
– Tillsammans levererar vi en konsekvent BLM-lösning som kan användas från projekthantering till förvaltning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title