Annons

Jubel hos konsulten som gör ”all time high” för femte året i rad

Det går bra för teknikkonsulten Deva Mecaneyes. När bolaget redovisar siffrorna för 2018 slår man återigen omsättningsrekord och växer med drygt 22% till summa 93,5 miljoner kronor. Allt med god lönsamhet. Tillväxten har skett inom bolagets bägge kärnområden produktutveckling och produktionsutveckling inriktat mot världsledande industribolag med verksamhet i Mälardalen.
- Vår största framgångsfaktor är att vi lyckats attrahera och utveckla kompetenta ingenjörer som varje dag levererar bra lösningar till våra kunder. En viktig pusselbit har varit att vi fokuserat på att bygga starka team där gemenskap och kunskapsdelning står i centrum, säger Magnus Welén, VD för Deva Mecaneyes.

Bolaget har, som PLM&ERP News rapporterat, under året förvärvat beräkningsspecialisen Tau Beräkning, men vars siffror inte kommer att bidra till tillväxten förrän under 2019.
Förvärvet positionerar Deva för att möta det ökade behovet av beräkning och simulering som drivs av ökad produktkomplexitet. Tau Beräkning är specialister på avancerade tekniska beräkningar inom områden som hållfasthet, dynamik & vibrationer, strömning, vindlaster
etc.

Närmare 90 medarbetare.
I planerna för 2019 ligger fortsatt tillväxt och bolaget har redan under januari och februari anställt ytterligare sex kvalificerade ingenjörer och närmar sig nu 90 medarbetare.
– Vi har som bolag nått en ny plattform och ser att efterfrågan ökat både inom kvalificerat konsultstöd på plats hos kund såväl som för kompletta åtagandeprojekt från bolagets egna kontor. Under 2019 kommer vi att ytterligare förpacka våra spetskompetenser inom produktutveckling och produktionsutveckling och erbjuda dessa på en större geografisk bredd genom att nyttja möjligheterna inom den starka digitaliseringstrenden i industrin. Vårt mål är att bli bäst i Norden inom utvalda nischer vilket känns inspirerande, säger Magnus Welén.

Deva Mecaneyes är en del av konsultkoncernen Aros Technology Partner med totalt 230 anställda. I koncernen ingår utöver Deva Mecaneyes också bolagen Tritech Technology och Filoprocess.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title