Annons

Tomas Carlsson lämnar jobbet som koncernchef på SWECO

Sweco meddelar i dag att Tomas Carlsson efter fem år kommer att lämna rollen som VD och koncernchef på Sweco för att bli ny koncernchef på NCC. Styrelsen har inlett processen med att utse en efterträdare. Carlsson kommer att fortsätta i sin nuvarande roll under uppsägningstiden.
- Efter fem fantastiska och föränderliga år känner jag att det är dags att gå vidare till nya utmaningar. Sweco är starkare än någonsin och har vuxit från att vara ett ledande företag i Norden till att bli det ledande företaget i Europa. Detta samtidigt som vi har uppnått en signifikant förbättring av den underliggande verksamheten, säger han i en kommentar.

– Under sina fem år på Sweco har Tomas lett utvecklingen från ett starkt nordiskt företag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Tomas har varit avgörande i Swecos framgångsrika utveckling vilket har resulterat i betydande aktieägarvärden. Jag har uppskattat att arbeta med Tomas och vill personligen tacka honom för hans insatser. Jag vill också önska Tomas lycka till med sin framtida karriär på NCC, säger Johan Nordström, styrelseordförande Sweco.

Söker efterträdare. – Varje dag på det här unika företaget har varit spännande och jag kommer att sakna alla fantastiska människor och Swecos fantastisk kultur, säger Tomas Carlsson.
Styrelsen har inlett processen med att utse en efterträdare. Tomas Carlsson kommer att fortsätta i rollen som vd och koncernchef under uppsägningstiden fram till juli 2018. Carlsson fortsätter i styrelsen fram till årsstämman 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title