Annons

Turbulent i toppen på SAP Svenska: Hon blir ny chef

Affärssystemledaren, SAP, meddelar att Anne Haaber-Bernth, 45, har utsetts till ny landschef för SAP Sverige. Hon kommer senast från positionen som chef för SAP:s nordiska affärsområde Digitala Affärstjänster (Digital Business Services), där hon under de senaste två åren framgångsrikt har stöttat SAP:s nordiska kunder med digitalisering och med att implementera affärslösningar och säkerställa deras effektiva drift.
Varför den relativt nyligen tillsatte sverigechefen, Johan Made, valt att lämna rollen på SAP framgår inte av pressmaterialet.

Anne Haaber-Bernth har i sin nya roll som landschef för SAP Svenska ansvaret för SAP:s totala affärsverksamhet mot kunder och partners i Sverige.

– Vi fortsätter att se en stor marknadspotential för SAP både i Sverige och i hela Norden och Baltikum. Vårt uppdrag är tydligt: Att hjälpa företag i alla storlekar och inom 26 branscher att bli smarta företag. Hur vi gör det? Vi utformar intelligenta tjänster och lösningar för företag så att de på sitt unika sätt kan använda data för att skapa nya affärsidéer och värden. Detta innebär också att företagskunder alltmer efterfrågar smarta och integrerade tjänster, både från SAP och vårt ekosystem, säger Martin Schirmer, VD för SAP Norden & Baltikum.

Scirmer prisar också SAPs nye sverigechef för hennes, ”fantastiska kunskap om och relation till våra kunder.”
– Tillsammans med hennes beprövade ledarskap inom smarta digitala tjänster blir hon perfekt för rollen som chef för Sverige, där vi fortsätter växa både direkt och genom vårt stora ekosystem.

Turbulent i sveriegtoppen. Det har varit tämligen turbulent på topposten som chef för SAPs svenska rörelse. Rutinerade SAP-mannen, Chris Berry, tillträdde posten 2015 och lämnade redan vid senaste årsskiftet över till Johan Made. Den senare väljer nu alltså att efter bara ett drygt halvår på posten lämna verksamheten. Mades kom när han tillträdde från jobbet som VD för bland annat Barium AB och sades, ”framgångsrikt etablerat SAPs molnlösningar i Norden.”

Till skillnad från Made kvarstod dock Chris Berry i en ledande position: Han är medlem i ledningensgruppen och axlar rollen som försäljningsdirektör.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title