Annons

Vännäs Verkstad och 3D Center blev först i Skandinavien med Jet Fusionskrivare

Vännäs Verkstad blev i slutet av juni 2017 först i Sverige att investera i HPs nya 3D-skrivare, Jet Fusion 4200. Detta innebar också att återförsäljaren 3D Center tog hem "premiärmatchen" när det gällde att sälja in Jet Fusion-lösningen på marknaden. Bolaget är precis som PLM Group en auktoriserad HP-partner.
Poängen med maskinen är att den producerar starka detaljer i nylon och med sådan produktivitet att den även klarar serier för slutproduktion, som annars skulle formsprutas. Maskinen kompletterar Vännäs Verkstads maskinpark för legotillverkning inom metall och plastbearbetning.
- Vår strategi är att ligga i framkant med tekniskt modern och effektiv maskinpark och kunna serva våra kunder på bästa sätt. Vi har en flerårig erfarenhet inom additiv tillverkning och Jet Fusion låter oss spela i en ny division där vi blir snabbare och bättre. Detta är vad vi väntat på och det ger oss nya möjligheter att skala upp vår verksamhet, säger Max Segerljung, VD på Vännäs Verkstad.

– Vi har ett långt förhållande med Vännäs Verkstad och vi tycker det är jätteroligt att de satsar på Jet Fusion som är en revolution i vår bransch. Det handlar om en helt annan produktivitet än vi sett tidigare och tekniken kan mycket väl kan vara ett avstamp för en 4:e industrirevolution, säger Ulf Qviberg, VD på 3D Center.

Nylonpulver smäts samman. Jet Fusion är en teknik inom additiv tillverkning som snabbt klarar att producera starka åldersbeständiga produkter för slutproduktion eller prototyp. Tekniken arbetar med nylonpulver som smälts samman med värme och så kallade agenter, till homogena produkter med näst intill samma hållfasthet i alla riktningar. Detaljerna ges samma eller bättre kvalitet som SLS, men tekniken är upp till tio gånger så snabb. Eftersom ingen stödstruktur krävs är geometrifriheten mycket stor, vilket gör att mycket svåra detaljer med komplicerad geometri kan tillverkas på ett enklare och snabbare sätt än tidigare.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title