Annons

”Vassare CRM”: Lime köper SaaS-startupen Sparta

Expansionstakten är hög i CRM-bolaget Lime. Bolaget, som nyligen bytte namn från tidigare Lundalogik, meddelar att man köper SaaS startupen Sparta, känt för sina lösningar kring att hjälpa företag att förbättra resultaten, bl a genom digitala säljtävlingar på Spartas egenutvecklade onlineplattform.
Säljare är en namnkunnig ägarskara, däribland Fishbrain-grundaren, Johan Attby, Spotifys före detta Europachef, Jonathan Forster, och Facebooks Nordenchef Martin Ingemansson. Kundvårdsexperterna Lime stärker härmed sin kompetens inom gamification samtidigt som teamet får fler kompetenta utvecklare. 

2017 köpte Lime företagen Netoptions och RemoteX, för att stärka sin kompetens inom marketing automation respektive mobil ärendehantering.
– Limes tillväxt har till allra största del varit organisk sedan starten 1990 och den kommer att fortsätta vara det. När vi gör den här typen av uppköp är det för att fylla på med kunskap för ännu snabbare organisk tillväxt med ännu starkare erbjudanden till marknaden. Det har hittills visat sig vara ett framgångsrecept, säger Erik Syrén, VD för Lime.

Spelar väl in i Limes långsiktig vision. Sparta grundades 2013 av James Pember och har 6 anställda. Bolaget hjälper som sagt företag att vässa sina resultat, bland annat genom digitala säljtävlingar. Bland kunderna finns Viasat, Länsförsäkringar och E.ON.
Spartateamet flyttar nu knappt 2 km, från Götgatan till Limes Stockholmskontor vid Kungsbroplan.

– Integration med CRM har alltid varit en del av vår långsiktiga produktvision och strategi, så att få bli en del av marknadsledande Lime är det perfekta steget för vårt företag och vår produkt. Att Lime dessutom delar vår mission att förändra beteenden och arbetssätt hos företag för att hjälpa dem att uppnå sin fulla potential, gör att vi kan behålla samma huvudfokus. Det är vi mycket glada för, säger James Pember, Spartas grundare och VD.

Lime är en av marknadsledarna inom CRM (Customer Relationship Management) i Norden. Bolaget omsätter en kvarts miljard. Uppköpet av Sparta sker kort efter att de nya delägarna Swedbank Roburs Microcap och affärsängeln Martin Gren offentliggjorts.
Huvudägare är sedan 2014 investmentbolaget Monterro och Limes ledningsgrupp.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title