Annons

KONSULTERNA: AFRY får uppdraget att fördubbla produktionskapaciteten åt Vistin

Diabetes typ 2 är den vanligaste diabetessjukdomen och en växande folksjukdom runt om i världen. Den utvecklas oftast i vuxen ålder och innebär att kroppen fortfarande producerar insulin, men inte tillräckligt. Internationella diabetesfederationen, IDF, spår att 2040 kommer 642 miljoner människor ha diabetes. 2015 låg siffran på 415 miljoner. Detta ställer stora krav på läkemedelsbolag som Vistin Pharma att öka produktionen av diabetesmedicin för att kunna möta behovet.

Utbyggnad av produktionen ett helhetsåtagande
AFRY är en partner sedan fem år och har fått förtroendet att genomföra helhetsåtagandet i Metformin Expansion Project som syftar till att fördubbla produktionskapaciteten av diabetesmedicinen Metformin för diabetes typ 2 i Vistin Pharmas anläggning i Kragerö i södra Norge. Kapaciteteten kommer att ökas genom att bygga ut produktionsprocessen med en parallell linje samt att optimera utvalda delar av fabriken. Ett tvärfunktionellt team från AFRY är ansvariga för projektledning, processdesign, automation, rörkonstruktion, validering, kvalitetssäkring, tillverkning, montering, installation och driftsättning.
― Med AFRYs djupa tekniska kompetenser, utvecklade ledningssystem, Quality Management System, innebär samarbetet att vi är trygga i att kapacitetsökningen uppfyller alla krav på säkerhet och kvalitet. Dessutom känner de till vår anläggning samt krav till läkemedelsproduktion väl, vilket gör att startsträckan är kort, säger Kjell-Erik Nordby, CEO, Vistin Pharma.
― Vi är stolta över att återigen ha fått förtroendet att vara en del av Vistin Pharmas viktiga arbete att möta det växande globala behovet av diabetesmedicin, säger Robert Larsson, EVP and Head of Industrial & Digital Solutions Division, AFRY.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title