Annons

3D-PRINTING: Mjukvara med extremt god voxelnivåkontroll lyfter Startasys J750

Stratasys släpper en ny mjukvarulösning för vassare 3D-printing: GrabCAD Voxel Print. Mjukvaran gäller printning i Stratasys J750-lösning. Poängen är bl a en vässad voxelnivåkontroll både under design och 3D-utskrift.

En voxel är en tredimensionell motsvarighet till en pixel. Genom att förses med fler dimensioner blir voxeln ett volymelement. Voxlar kan inte, som pixlar, direkt representeras på en bildskärm, men har istället fördelen att kunna representera volymer inom datorgrafik på ett matematiskt förhållandevis enkelt sätt. Vad man nu gjort är en lösning där man manipulerar de mikroskopiska voxlarna, byggstenarna alltså, på ett sätt som gör det möjligt för användare att uppnå 3D-effekter och egenskaper som inte varit möjliga tidigare.
Detta kombinerat med det breda färg- och materialurvalet för 3D-utskrift i Stratasys J750, menar bolaget, ”öppnar en ny värld för printning av avancerade strukturer för en rad krävande kundapplikationer, inkluderat områden som akademisk forskning, produktdesign, biomedicin, konst och annat.

Mycket god kontroll. Denna programvarulösning erbjuder användarna en mycket god voxelnivå-kontroll och förmågan att skapa mycket avancerade strukturer, färgmönster och interna egenskaper och texturer.
För närvarande används mjukvaran av LAIKA Studios för deras Oscar-vinnande animeringsfilmer, Singapore University of Technology och i Europa finns kunder som
Det kända tyska Fraunhoferinstitutet och University of Lancaster.

Sammanfattningsvis:
• Den nya mjukvarulösningen kombinerar kraften i multimaterial-3D-utskrift med god voxel-nivåkontroll
• Lösningen öppnar upp för användning av 3DP i nya, innovationsmiljöer

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title