Annons

3D-PRINTING: Protech utsett till Gasellföretag för andra gången

Det är kanske inte så ofta som 25-åriga företag kommer upp som ett Gasellföretag i tidningen Dagens Industris klassiska årliga tillväxtuppställningar. Men tunga aktören inom additiv tillverkning, Protech, har nu lyckats med detta konststycke. En tillväxt som framför allt genererats av bolagets envetna satsning och pionjärarbete inom 3D-printing. Detta har bidragit till att Protech nu utnämnts till Gasellföretag 2018.
- Det utmärker oss alltså som ett av Sveriges snabbast växande företag; dessutom samma år som vi firar Protech 25-årsjubileum. Vi är mycket stolta över att få ta emot den prestigefyllda utmärkelsen, säger Anders Brask, VD.

Brask påpekar vidare att utmärkelsen innebär uppfyllelse av en rad olika kriterier kopplade till tillväxt och ”sund verksamhet”. Man måste exempelvis ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst tio anställda, minst fördubblat sin omsättning det senaste året, samt ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
– Det är otroligt roligt att Protech att för andra gången ha utsetts till Gasellföretag av DI, kommenterar Protechchefen. Senast det begav sig var 2007.
Anders Brask hävdar också att, ”klara den tillväxt som krävs för att bli Gasellföretag två gånger hade inte varit möjligt utan vår fantastiska personal. Många av våra anställda var även med på tillväxtresan 2007.”

Stratasys-partner sedan 1994. Idag är Protech Nordic en företagsgrupp med egna dotterbolag i alla nordiska länder och en koncernomsättning på över 100 miljoner kronor.
Företagets tillväxt har de senaste åren legat kring 30-35% och man har idag 35+ anställda runt om i Norden.
Man är framför allt känt som en stor återförsäljare av Stratasys 3DP-maskiner, men har även CAD-/CAM-bitar på programmet.

Bolaget grundades 1993 av Anders Brask och ”printinggurun”, Evald Ottosson. Affärsidén var att sälja CAD/CAM-lösningar till tillverkande verkstadsföretag. I flera år låg företagets huvudsakliga fokus också på att utveckla CAD- och CAM-lösningar, men snart började Protech även fungera som leverantör av 3D-system.
När sedan additiv tillverkning började tas på allvar i landet fick Protech möjligheten att börja leverera 3D-skrivare från Stratasys och år 1994 sålde de sin första maskin till företaget VTC, Verktygstekniskt Centrum i Ystad. Detta lade grunden för att företaget i dag är Nordens största leverantör av 3D-skrivare, menar Protech.
– Protech trodde på försäljningen av Stratasys FDM 3D-skrivare då tekniken var unik och kändes kul att jobba med, säger Evald Ottosson.
Idag vet vi att denna tillit betalat sig…

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title