Annons

3DEXPERIENCE World 2023: Beviset på att allt börjar bli som vanligt igen i PLM-världen

Ett tydligt tecken på att PLM- och CAD-världen börjar komma i normala gängor efter Covid-19 är onekligen SOLIDWORKS jätteevent 3DEXPERIENCE World, som med start idag går av stapeln igen. Som vanligt med massor av deltagare, mer än 10 000 deltagare, fysiskt och digitalt närvarande, förväntas delta i evenemanget i Nashville mellan den 12-15 februari.
För dem som varit med i SOLIDWORKS-världen under längre tid är detta det stora ”frälsningseventet” - som inte bara bjuder på tekniska nyheter i den numera rätt omfattande portföljen av PLM-verktyg, vid sidan av det som från starten 1995 mest handlade om desktop CAD, utan också en upplevelse av stora mått.
Från stora scenen i Nashvilles Music Center kommer vi för första gången på länge i stora sammanhang att möta bland annat Dassault-chefen, den visionäre Bernard Charles. Annat som brukar glimra ordentligt i dessa sammanhang blir mötet med Gian Paolo Bassi, numera avgången chef för SOLIDWORKS. Men icke desto mindre synnerligen aktuell som mannen som ska leda detta världens ledande professionella CAD-användarcommunity upp i molnet och upp på 3DEXPERIENCE-plattformen. Idag är han senior VP för verksamheten som ska leda vägen dit, 3DEXPERIENCE Works. Vidare framträder förstås hans ersättare på SW CEO-posten, Kumar Manish – särskilt intressant då han parallellt som VP basar för R&D-verksamheten.
Bland spännande case-presentationer blir det keynote-tal från uppfinnaren och grundaren av Ring, Jamie Siminoff – skaparen av världens första Wi-Fi-videodörrklocka – och från vetenskapsmannen, filantropen och före detta professionella pokerspelaren Liv Boeree.

I Gian Paolo Bassi har Dassault 3DEXPERINCE Works onekligen en spännande entusiast på en nyckelpost när bolaget ska ta in sina användare i den moderna digitaliserade produktframtagningsvärlden, där detta med CAD och Model-Based Design bara är fraktioner av de kapabiliteter man kommer att behöva i framtiden.
– Resan från idé till skapelse börjar när vi är fria att föreställa oss hur saker och ting skulle kunna vara, istället för hur de är. När vi har de verktyg som gör det möjligt för oss att föreställa oss tillsammans övergår relationer till upplevelser. Samarbete och kreativitet blir ett och skapar en gnista som kan driva mänskliga framsteg framåt, säger Bassi, i en kommentar, och tillägger:
– Årets 3DEXPERIENCE World handlar om att föreställa oss allt vi kan uppnå tillsammans. Efter två år av att vara fysiskt åtskilda skapar vi en upplevelse på plats där vårt samhälle kan återansluta genom upplevelsens kraft, upptäcka kraften i 3DEXPERIENCE-plattformen och skapa en mer hållbar framtid genom kraften i gemenskapen.

– Årets 3DEXPERIENCE World handlar om att föreställa oss allt vi kan uppnå tillsammans, säger VPn och manen som ska leda användarcommunityn upp i molnets moderniteter och kapabliteter.

Ordentliga kliv på utvecklingssidan
SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE Works portföljlösningar har som noterades i ingressen tagit ordentliga kliv uppåt på utvecklingsskalan; steg som gör det möjligt för innovatörer över hela världen att arbeta tillsammans och dela meningsfulla orsaker, mål och visioner i en nätverkseffekt som förstärker en individs inverkan på innovation och jobbskapande. Men deras presentationer kommer också att pendla kring sånt som PLM-lösningarnas kapabiliteter när det gäller sund ekonomi och miljömässig hållbarhet. Plus, som vanligt under 3DEXPERIENCE World, hands-on sessioner och utbildningsmöjligheter som kan vässa varje individs arbete i vardagsläge.  

320 utbildningssessioner
Totalt blir det föredrag från tankeledare, mer än 320 tekniska utbildningssessioner och 30 mötessessioner, certifieringsmöjligheter och en ”partnerlekplats” som visar upp hållbara innovationer kommer att erbjuda deltagarna nya vägar att lära av experter, för att utveckla, finslipa och utöka färdigheter, och för att få kontakt med kamrater och teknikpartners. Eventets höjdpunkter inkluderar i övrigt kundcase från Boston Scientific, e-Novia, Northern Industrial Manufacturing, Behlen Manufacturing, ExoSapien och fler.

Demos och diskussioner om nyligen släppta produktfunktioner 2023, tillhör som sagt eventets viktiga bitar, som vi återkommer till under veckan.

Gränslös simulering
Detta leder i sin tur in oss på några nyckeldomäner – som lyfter fram faktiska kundbehov och Dassault Systèmes-teknologierna som används för att tillgodose dem:

  • ”Simulering utan gränser”: Att lägga till simulering i produktutvecklingsprocessen gör det möjligt för designers och ingenjörer att ta itu med utmaningar, fatta bättre beslut och nå optimala design snabbare. Innehåller experter från PES och Resemin
  • ”Framtidssäkra din tillverkning”: Hur branschen kan övervinna den växande kompetensklyftan och den resulterande bristen på arbetskraft, och hur teknik kan hjälpa. Innehåller experter från American Manufacturing Renaissance, Behlen Manufacturing, Mavens of Manufacturing, MetalQuest Unlimited, Inc., Northern Industrial Manufacturing, Titans of CNC och Todd White Metal Works.
  • ”The Future of Design”: Uppdateringar av SOLIDWORKS design- och samarbetsverktyg som ger flexibiliteten att utveckla och ta ut produkter på marknaden på stationära datorer eller moln. Innehåller experter från Boston Scientific, House of Design, Sealed Air, Storyteller Overland och X Custom Engineering.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title