Annons

Volvo i samarbete med Samsung om batterilösningar till ellastbilar

Volvo Group (lastbilar, bussar etc) och sydkoreanska Samsung SDI satsar på ett strategiskt samarbete för produktion av batterier till Volvos elektriska lastbilar.
Avsikten med samarbetet är att Volvo ska använda Samsung SDI:s battericeller och moduler för montering i tillverkningsprocessen av sina ellastbilar.
- Med elektromobilitet kommer de ökande behoven av transporter att ske på ett renare och tystare sätt som öppnar nya möjligheter för våra kunder och samhället som helhet. Alliansen med Samsung SDI är ett viktigt nästa steg på vår resa mot att erbjuda världens mest verkligt hållbara transportsystem med fossila alternativ till våra nyttofordon, säger Martin Lundstedt, CEO och koncernchef för Volvokoncernen, i en kommentar.

Volvos inköpschef, Andrea Fuder, tillägger att samarbetet bidrar till att Volvo kan utöka och snabba på sin utveckling inom elfordon för sina kunder inom lastbilsmarknaden.
– Vi välkomnar den expertis som Samsung SDI bidrar med till Volvokoncernen. Med detta samarbete är vi väl positionerade för att möta ökande marknadskrav. Genom att använda Samsung SDI:s omfattande kunskap kring batteriteknik stärker vi ytterligare vår redan avancerade elektromobilitetsteknik, kommenterar Volvos inköpschef Andrea Fuder.

Överlägsna energilösningar i sikte
Alliansen kommer att omfatta gemensam utveckling av batteripaket specialutvecklade för Volvokoncernens lastbilsapplikationer. Samsung SDIs har i detta siktet inställt på att tillhandahålla battericeller och moduler för att möta efterfrågan på Volvokoncernens elfordon. Avsikten är att Volvo Group ska använda Samsung SDIs batteripaket för montering i Volvokoncernens tillverkningsverksamhet.
– Det är ett verkligt privilegium att få ingå en strategisk allians med Volvokoncernen. I skenet av elektromobilitet och transportbranschens transformering är vi övertygade om att denna allians kommer att erbjuda överlägsna lösningar kring energi, säkerhet och hållbarhet för fordonsindustrin och bortom. Vi är övertygade om att denna allians kommer att säkerställa marknadsledningen för de två företagen på lång sikt, säger Young-Hyun Jun, CEO för Samsung SDI.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title