Annons

ABB plockar hem nytt stort automotivekontrakt: Robotar och automation till ny megafabrik

Ett intressant faktum i sammanhanget är att Ola bygger sin megafabrik på Industri 4.0-principer och att den ska drivas av bolagets egen AI-motor- och teknikstack, som kommer att vara djupt integrerade i alla system. Här kommer nu ABBs digitala uppkopplings- och monitoreringsteknik att bygga vidare på dessa Olas egna lösningar. Systemen kommer att vara kontinuerligt självlärande och optimera alla aspekter i tillverkningsprocessen. Detta, menar man, ”kommer att ge oöverträffad kontroll, automation och kvalitet i hela driften.” Särskilt med hjälp av Olas implementering av cyberfysiska och avancerade IoE-system.
– Genom att koppla ABBs robotlösningar till Olas digitala ekosystem säkerställer vi att våra robotar blir centrala komponenter i denna nya, avancerade anläggning. Med den här automationsnivån kan Ola enhetligt uppnå sina dubbla mål med hög produktivitet och hög kvalitet, säger Andrea Cassoni, chef för ”General Industries” på ABB Robotics, i en kommentar.
Han tillägger att detta visar – tillsammans med de höga nivåerna av flexibilitet som robotlösningarna ger – hur tekniken kan omvandla tillverkningen och säkerställa att Olas megafabrik blir ett bra exempel på framtidens fabrik.

Megafabriken i Tamil Nadu förväntas också bli landets mest automatiserade med cirka 5 000 robotar och automatiserade styrda fordon i bruk.

5000 ROBOTAR I AKTION
Med en initial årlig kapacitet på 2 miljoner enheter kommer man att skapa 10 000 jobb och fungera som företagets globala tillverkningsnav för både Indien och internationella marknader i Europa, Storbritannien, Latinamerika, Australien och Nya Zeeland. Megafabriken förväntas också bli landets mest automatiserade med cirka 5 000 robotar och automatiserade styrda fordon i bruk så snart fabriken är i full drift med maxkapacitet.
Klart är också att denna order till ABB är en fjäder i hatten för den svensk-schweiziska robottillverkaren. Ola ett av de ledande mobilitetsföretagen och Olas indiska megafabrik blir världens största mopedfabrik. Den väntas stå redo att dra igång driften under de kommande månaderna.
Hur ska Ola dra nytta av ABBs automationslösningar i fabriken? Ja, i de centrala tillverkningsprocesslinorna, inklusive målnings- och svetsningslinor, och även i stor utsträckning när det gäller batteri- och motormonteringslinorna kommer vi att få se ABB-robotarna i aktion. Detta inkluderar bolagets målningsrobot IRB 5500 och integrerade appreteringsroboten IRB 2600 på målnings- och svetsningslinor, samt roboten IRB 6700 för monterings- och materialhantering inom batteri- och motormonteringsområdena.

Bhavish Aggarwal, ordförande och koncernchef på Ola.

OPTIMERING AV ROBOTPRESTANDA
Bhavish Aggarwal, ordförande och koncernchef på Ola konstaterar att ABBs robotar kommer att integreras digitalt i Olas megastora AI-drivna fabrik för att optimera robotprestanda, produktivitet och produktkvalitet. Användningen av ABB:s robot- och automationslösningar, menar han, säkerställer digital uppkopplings- och övervakningsteknik för distansövervakning av robotar bygger på Olas egna AI-motor och teknikstack.
– Vi är glada över att få med oss ABB. De är en global ledare inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster och blir en nyckelspelare, som central leverantör och partner för de robot- och automationslösningar som ska driftsättas på vår megastora mopedfabrik. Kort sagt tar vi in global expertis och avtalar om partnersamarbeten som hjälper oss att bygga vår fabrik på rekordtid och rulla ut de första elmopederna under de kommande månaderna, säger Aggarwal.

AppScooter Display på Ola el-scooter.

DEN STÖRSTA MOBILITETSPLATTFORMEN I INDIEN
OLA är Indiens största mobilitetsplattform och ett av världens största persontransportföretag (s k ”ride-hailing”) som betjänar över 250 städer runt om i Indien, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien inklusive viktiga globala marknader som London och Sydney. Ola-appen erbjuder mobilitetslösningar genom att koppla samman kunder med förare och ett brett sortiment av fordon som cyklar, ”tuk-tuk” och taxibilar ger ett bekvämt och transparent transportsätt för hundratals miljoner konsumenter och över 2,5 miljoner förarpartners.
Olas kärnmobilitetserbjudande i Indien kompletteras av armen med eldrivna fordon, Ola Electric och Ola Fleet Technologies, Indiens största verksamhet för hantering av fordonsparker. Ola utvidgar också sina konsumenterbjudanden som mikroförsäkringar och kreditledda betalningar genom Ola Financial Services och ett antal egna livsmedelsvarumärken med Indiens största nätverk av molnkök (s k ”cloud kitchens”) genom Ola Foods.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title