Annons

ABB presenterar industrilösning för trådlös tillståndsövervakning av roterande utrustning

Användningen av trådlösa sensorer eliminerar den kostnad och komplexitet som är förknippad med installation, kabeldragning och inkoppling av sensorer. Nu blir det enklare för kunder att driftsätta tillståndsövervakning inom hela verksamheten – och potentiellt täcka hundratals eller till och med tusentals enskilda motorer, pumpar, lager och växlar. Dessutom kan omfattningen av tekniken utökas med ABB:s Smart Sensor för farliga områden och därmed även innefatta bearbetningsanläggningar för olja, gas och kemiska produkter.

Revolutionerar storskalig tillståndövervakning
Smart Sensor-tekniken med Arubas Wi-Fi-infrastruktur är en revolutionerande lösning för storskalig tillståndsövervakning, säger Bernd Heisterkamp, ”Smart Solutions”, inom affärsenheten ”Motion Service” på ABB. Smart Sensors är enkla att installera och ta i drift – det är bara en fråga om att aktivera sensorerna så att de ansluts till nätverket via Bluetooth – sedan är det bara att börja övervaka.
En av pilotinstallationerna av dessa Smart Sensors, som drivs med Aruba-infrastruktur, tas nu i drift hos Axpo, en av Schweiz största tillverkare av förnybar energi och internationell ledare inom energihandel. Kommersiella installationer håller på att förhandlas med ett antal kunder.
– När vi först hörde talas om den gemensamma ABB-Aruba-lösningen insåg vi att den skulle passa perfekt till vår 360-gradersstrategi för vårt digitala kraftverk, säger Emil Bieri, Axpos chef för Digital Transformation Hydro och fortsätter: ”ABBs nya erbjudande är enkelt att driftsätta och ger oss de insikter och den skalbarhet som krävs för vår stora flotta med vattenkraftverk.”

Till saken hör att HPE och ABB har varit globala, strategiska partners sedan november 2017. Samarbetet kombinerar de bästa av ABB:s digitala erbjudanden med HPE:s industriledande nätverk, säkra ”edge computing-” och hybrid-IT-lösningar, liksom nya modeller för ”everything-as-a-service”.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title