Annons

AI och cirkularitet i fokus på Automationsdagen på Produktionstekniskt Centrum

Hur kan AI och simulering lösa komplexa problem inom tillverkningsindustrin? Hur ser framtidens automationslösningar ut? Och varför är mångfald och inkludering viktiga perspektiv inom produktionsteknik?
Det var några av de viktigaste frågeställningarna som avhandlades på det årliga eventet Automationsdagen. Eventet var som vanligt välbesökt och denna gång slogs besöksrekord. Med 120 företag, 24 utställare och nästan 300 deltagare som möttes på Produktionstekniskt centrum i Trollhättan för att ta del av det senaste inom automation och digitalisering för tillverkningsindustrin.
Under ett tiotal seminarier lyftes aktuella utmaningar och trender inom tillverkningsindustrin. Representanter från företag som Evoma, Wargön Innovation, Göteborg Tekniska College och NOVO Energy gav inspirerande föreläsningar om flera högaktuella frågor. Fokus under automationsdagen låg på AI, Artificiell Intelligens, men även hållbarhetsfrågorna och cirkulartitet diskuterades flitigt.

Ett mycket uppskattat inslag under Automationsdagen var att ta del av demonstrationer och utställningar av spännande produkter och tjänster inom teknikområdet. Här fanns automationsutrustning, robotar, mätteknik, nya produkter och koncept för kompetensutveckling att inspireras av. Besökarna hade också gott om tid att träffa branschkollegor, forskare, leverantörer och studenter för att diskutera och ta del av nya tekniklösningar och tjänster.

Automationsdagen leddes av moderator Karin Stenlund från Fyrbodals Kommunalförbund. Eventet arrangerades av Innovatum Science Park, Högskolan Väst och IUC Väst och kunde följas både på plats på Lilla Nova och online.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title