Annons

Nalen på torsdag: Den fjärde industrirevolutionen i praktiken, fokus på AUTODESKEVENT

Att det händer mycket inom teknikområdet idag innebär också att antalet event kring hur man kan utnyttja de nya disruptiva teknologierna ökat radikalt. Den era vi nu är inne i brukar kallas den fjärde industriella revolutionen och även om ordet revolution ofta missbrukas så är det i de här sammanhangen en synnerligen relevant beteckning. Det är heller ingen överdrift att det hela på många vis kokar ner till förmåga att överleva och stärka sin position genom att utnyttja de möjligheter som öppnar sig med koncept som IoT, IIoT (Industrial IoT), AR/VR (Augmented och Virtual Reality), AI (Artificiell Intellegens), maskininlärning, Systems Engineering, Simuleringsdriven produktutveckling och liknande.
Givetvis är detta något som ingen av spelarna på CAD-, PLM- och tillverkningsområdet kan lämna därhän. De måste få upp sina användarcommunitys på tåget och ett av bolagen som är aktiva i att sprida kunskap och praktik kring de nya teknologierna är förstås Autodesk, framför allt känd som marknadens kanske starkaste CAD-bolag, men som idag erbjuder det mesta av toppmodernt industriellt IT-stöd med allt från 3D CAD-klassikern Inventor till Fusionpaketet (bolagets tillverkningsplattform) och PLM-lösningen Fusion Lifecycle.
- Att den som inte utvecklas kommer att avvecklas blir mer och mer sant för varje dag som går. Vi är mitt i den fjärde industriella revolutionen och en våg av ny tillgänglig teknik. Rätt tillämpad kan denna teknik genom digitalisering av verksamheten ge en ökad konkurrenskraft för företagen, säger bolagets nordiska försäljningschef, Nils Magnusson. Kring detta tema cirklar det event som man avhåller på Nalen i Stockholm nu på torsdag (22/11).

Nalenkonferensen, ” The Future of Scandinavian Manufacturing”, kan ses som en fortsättning på fjolårets motsvarande tillverkningsrelaterade event. Det är Autodesk, som tillsammans med sina återförsäljare, NTI, CadCraft och Symetri bjuder in till presentationer, workshops och diskussioner.

VILL INSIPRERA. Autodesks försäljningschef, Nils Magnusson.

Vad kan man förvänta sig?Vi hoppas kunna ge inspiration, strategi och verktyg för att ta de deltagande företagens verksamhet till nästa nivå, säger Nils Magnusson. Vi kommer bland annat ha Ashkan Fardos, känd som en initierad TEDx-talare och digitaliseringsforskare, som tala om ”hur alla har missförstått digitaliseringen”: Vidare kommer Asif Moghal från Autodesk kommer att tala om vad som krävs för att skapa en konkurrensfördel och vi kommer även ha en paneldiskussion på scen där det finns tillfälle för dig att ställa frågor kring industrins utmaningar och om digitalisering i praktiken.

Två spår, från användare till ledare.  Dagen är uppdelad i en gemensam förmiddagssession som under eftermiddagen delas upp i två spår:
* Dels ett ledningsspåret där man bl a erbjuder vi en interaktiv Workshop där deltagarna tillsammans med andra i liknande situation under kunnig ledning diskuterar vilka utmaningar som branschen står inför och vilka verktyg som finns tillgängliga för att hamna i framkant.
* Dels ett användarspår där man vill visa visa värdet av CAD-lösningen Inventor, som en del i AUtodesks ”Product Design & Manufacturing Collection”.
– Här kommer vi att visa nya sätt att förbättra det interna och externa samarbetet med designfiler samt hur man blir mer produktiv med Autodesk Inventor. Det kommer också finnas en Question Bar på plats under hela dagen där man kan träffa Autodeskexperter för att få svar på frågor.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title