Annons

AUTOMATION: Därför köper SVMF hälften av Svenska Automationsgruppen

Behovet av ett sammanhållet och bransch-överskridande initiativ där frågor för industrins leverantörer sätts i fokus är ett av motiven till samarbetet. Sakfrågor som industrins teknikomställning, digitalisering, kompetensförsörjning och behovet av energiomställning är några av de frågor som initiativet hoppas lyfta. Det nya branschöverskridande samarbetet ska ge leverantörer av maskiner och utrustning möjlighet att föra fram viktiga och gemensamma sakfrågor som får betydelse för den svenska konkurrenskraften.
Konkret innebär samarbetet att SAG kan, med två stabila ägare, stärka genomförandet av Elmia Automation, där SAG är avtalspart. Vi behöver en bredare och starkare bas för att industrin ska synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutfattare. Det här är ett bra första steg för att samla branschen och aktivt lägga mer resurser på att utveckla och stärka konkurrenskraften hos industrin och våra medlemmar, säger Ulf Helles, ordförande SAG.

STARKARE PROFILERING INOM AUTOMATION
SVMF och TGS får med samarbetet en starkare profilering inom automation, vilket redan idag är ett av föreningens områden, samt en starkare röst för innovativ tillverkning i Sverige.
– TGS får genom affären en stark partner inom automation. Tillsammans kan vi fortsätta utveckla Elmia Automation och ELMIA produktionsmässor, säger Manne Seifter, ordförande i TGS.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title