Annons

BIM: Ides och HSarchitects tecknar avtal för livscykelstöd

Ides och det kinesiska arkitektföretaget HSarchitects har tecknat ett licensavtal för livscykelstöd i BIM inkluderat Facility Management och Underhåll. HSarchitects investering är en del i deras strategi att tillsammans med Ides bygga en molnbaserad lösning för underhåll baserat på BIM.

HSarchitects, som ägs av HSBIM, investerar i MasterConcept Ultimate 17 molnbaserade teknologi för att strukturera tekniska data, dokument, 3D-modeller och förebyggande underhåll i ett och samma system.

– Vårt företag ska ligga i framkant och anamma ny teknologi, därför fastnade vi för Ides MasterConcept. Med MasterConcept kan vi utveckla vår befintliga affärsverksamhet inom arkitektur och byggnadskonstruktion samtidigt som vi kan utveckla nya affärsområden inom ett längre livscykelperspektiv, säger Peter Wang, VD och grundare till HSarchitects

Samma centrala information. Med MasterConcept expanderar HSarchitects sin verksamhet att även omfatta drift och underhåll. BIM-produkterna i leveransen omfattar både Engineering Data HUB och Maintenance HUB som tillsammans gör det möjligt för projektavdelningen och underhållsavdelningen att arbeta mot samma centrala information.

– Tillsammans med HSarchitects skapar vi ett strategiskt partnerskap där vår plattform och molnlösningar kombineras till best practice i Kina. Vi flyttar fram positionerna för konfiguration av förebyggande underhåll till ett tidigt skede i projekteringen vilket gynnar underhållsmässigheten och övertagandet från projekt till förvaltning, säger Lars Geidne, CEO och grundare Ides.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title