Annons

CAD: Volvo Cars prestandamärke inom elbilar, Polestar, ska designas i Dassault Systemes’ CATIA V5

I pressmaterialet skriver Polestar att man, ”med hjälp av Dassault Systèmes kommer Polestar kunna accelerera sin utveckling av framtida elbilar och erbjuda en stärkt kundupplevelse.” Ett uttalande som rent allmänt tillhör retoriken i sammanhanget.
Man noterar vidare att användningen av Dassault Systèmes’ lösning kommer att hjälpa Polestar att öka hastigheten i sin modellutveckling, samtidigt som det försäkrar dess hållbara utformning.

SPECIALANPASSAD VERSION AV CATIA
Det tycks också handla om att Dassault har tagit fram en speciellt anpassad version av CATIA; en lösning särskilt framtagen för mekanisk design som gör det möjligt att skapa, testa och forma alla typer av ytor för att uppnå företagets hållbarhetskrav. Den exakta innebörden av detta blir med denna formulering lite oklar, framförallt relaterat till om detta får någon inverkan på vilka lösningar man använder sig av för el- och elektronikdesignen.
Men konklusionen är hur som helst att Polestar kommer att, ”kunna utveckla modellerna snabbare, testa dem i en virtuell miljö som minskar behovet av fysiska prototyper och säkerställa att fordonen får den kvalitet och de funktioner som kunderna önskar.”
– En majoritet av de nyetablerade företagen inom elektrifiering väljer vår lösning där designers och ingenjörer kan samarbeta kring ambitiösa, framåtblickande produkter och tjänster, summerar John Kitchingman, chef för Dassault Systèmes i EuroNorth, saken.
Han fortsätter:
– Polestar är en sann pionjär inom den elektriska fordonsindustrin vars värderingar stämmer väl överens med våra när det gäller att skapa en hållbar värld som skapar balans mellan produkter, miljö och oss människor. Vi är stolta över att fortsätta forma detta samarbete och ser fram emot att få se Polestars framtida hållbara fordon, designade med teknik från Dassault Systèmes, på våra vägar.

POLESTAR PRECEPT UTMANAR BILINDUSTRIN
Polestar lanserades 2017 och beskriver sig självt som, ”ett hållbart varumärke inom bilindustrin”, en sektor som utsatts för ökad granskning av sina miljöargument på senare år. Polestar utmanade bilindustrin 2020 genom att släppa Polestar Precept – en fordonsstudie designad för att visa upp varumärkets vision om hållbarhet, digital teknologi och design. Polestar Precept ska sättas i produktion i framtiden och då integrera ny digital teknik och användning av innovativa, hållbara material, på insidan såväl som till det yttre.

Polestar 1 – var en lågvolyms eldriven GT-prestandahybrid med 609 hk, 1 000 Nm och en elektrisk räckvidd på 124 km (WLTP) – den längsta för alla hybridbilar i världen.
I början av 2019 presenterades den 100% elektriska Polestar 2 som även är företagets första bil som tillverkas i större volymer.
I mitten av 2020 påbörjas leveranserna av lanseringsversionen av Polestar 2, en premium fastback med 300 kW, 660 Nm, fyrhjulsdrift, 78 kWh batteri och med en räckvidd på upp till 470 km (WLTP).
Under 2020 presenterades Polestar Precept som visar företagets ambition inom hållbarhet digital teknologi och design. I framtiden kommer Polestar 3, en helelektrisk prestanda-SUV.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title