Annons

CAE: Expansiva EDRMedeso behöver nyanställa 12-15 medarbetare

Simulering och CAE-området befinner sig sedan tre år i en hajp. I alla fall om man ska tro marknadens investeringar i lösningar och tjänster på området. Inom PLM-sfären har CAE under de tre senaste åren vuxit mer än alla andra sub-PLM-områden, med tvåsiffriga ökningar varje år, enligt branschanalytikern CIMdata. Att detta hänger ihop med digitaliseringen av produktutvecklingsarbetet och en alltmer växande användning av virtual prototyping, IoT och annat behöver man inte tveka om.
Denna trend märker idag också de flesta aktörerna på området av, inte minst på program- och tjänsteutvecklingssidan. Nordiska mjukvaruföretaget EDRMedeso är ett av företagen i branschen.
- Vi är mycket väl positionerat inom detta område och har skapat verktyg och tjänster som på ett enkelt sätt ger våra kunder möjlighet att fatta affärsbeslut baserat på data. För att möta den ökande efterfrågan stärker vi vårt säljteam och anlitar 12 nya kundrepresentanter, inklusive Key Account Mangers, regionala och inhemska försäljningsrepresentanter spritt över alla nordiska länder, säger VD, Niklas Lindwall.

Bolaget är ett av de ledande i Norden och på kundlistan har man företag som Metso, Vestas, Scania och Grundfos. Totalt har koncernen EDRMedeso plus 800 kunder i Norden & Baltikum och omsätter årligen drygt en kvarts miljard.

EDRMedeso är framför allt känt som en framstående aktör när det gäller marknadsledande ANSYS lösningar.

Storspelare i ANSYS-sfären. På mjukvarusidan är man kanske mest känt som en framstående ANSYS-specialist och är faktiskt även i europeiskt perspektiv en storspelare. Man är den näst största europeiska ANSYS-partnern.
Men bolaget har också andra lösningar i portföljen med produkter inom BIM (Building Information Modeling) från Tekla structures, från CSI (SAP2000, ETABS, SAFW och CSI bridge) och Sigma (ROHR2). Dessutom utvecklar man egna lättanvända appart på exempelvis simuleringssidan.

EDRMedeso kontor i Västerås och Göteborg i Sverige, Sandvika, Norge, Tampere, Finland och Köpenhamn i Danmark.
Till dessa söker man nu medarbetare i en satsning som inkluderar både produktområdet och planer på att skapa ett digitalt lab där man kan göra helhetsanalyser åt kunderna.

– Men vi har även blickarna riktade mot saker som start-ups, studenter och universitet. Det viktiga är nu hur vi skapar de rätta värdena för kunden nu när vi har tekniken, säger nya marknadschefen Ulrika Nordström, med en CV som bl a innehåller en längre sejour på  Autodesk.

Epicentret i den digitala revolutionen. För PLM&ERP News läsare står det också klart att ANSYS i dagsläget spetsar den teknologiska utvecklingen på CAE- och simuleringssidan. I dagarna lanserades den nya version 19 av flaggskeppet och med fjolårets släpp av Discovery Live-lösningen, som bl a innebär att man kan jobba med realtidssimulering.
Missa inte att läsa PLM&ERP News artiklar om dessa lösningar genom att klicka på länkarna till:

* CAE: Att tämja komplexitet – om styrkor i ANSYS nya version 19

* Banbrytande simulering från ANSYS: – En revolution för speed och användarvänlighet

– Datorbaserad prototypframtagning och testning är i epicentret för den digitala revolutionen och kraven på våra simuleringsverktyg och tjänster växer snabbt, säger EDMedeso-chefen, Niklas Lindwall. Nästa steg i utvecklingen är att använda simuleringsmodeller för att skapa digitala tvillingar som till exempel kan användas för prediktivt underhåll och servicelösningar.
– EDRMedeso är mycket väl positionerat inom detta område och har skapat verktyg och tjänster som på ett enkelt sätt ger våra kunder möjlighet att fatta affärsbeslut baserat på data.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title