Annons

DATACENTER: Svensk ”doldis” får filippinsk stororder

Det är inte varje dag de förekommer i nyhetsspalterna, men det hindrar inte att svenska datacentertillverkaren Flexenclosure gör en hel del strålande affärer. Idag meddelar bolaget t ex att man har fått ett mångmiljonkontrakt, i dollar, på ett ”eCentre” datacenter från filippinska telekomföretaget Globe Telecom.
Flexenclosure tillverkar prefabricerade datacenter samt kraftregleringssystem för basstationer och telekommaster och har det senaste året ökat sin försäljning kraftigt på tillväxtmarknader runt om i världen, inte minst i Asien och Stillahavsområdet. 

Allmänt kan sägas att Flexenclosures produkter är viktiga för att tillgodose det kraftigt ökande behovet av databearbetning, datalagring och uppkoppling. Detta är i högsta grad förstås en global verksamhet; ett faktum som speglas i att man har globalt spridda verksamheter, ifrån produktionen i Vara och huvudkontoret i Stockholm till representationskontor i Malaysia, Mexiko, Myanmar och Nigeria. Bland kunderna märks ACS, Airtel, Apollo Towers, Millicom och Vodacom.
Bolagets största ägare är investeringsbolaget Pegroco Invest.

Byggnationen på Filippinerna har redan startat. Det senaste kontraktet är alltså på flera miljoner dollar och gäller en anläggning på Filippinernas sydligaste ö, Mindanao. Byggnationen av delar av datacentret har redan påbörjats vid Flexenclosures svenska fabrik i Vara och anläggningen beräknas vara i drift under det tredje kvartalet i år. Ordern har tagits i samarbete med en lokal samarbetspartner, Orissa Wicomm, som kommer att ansvara för systemintegration och löpande support efter driftsättning.
– Vårt mål är att leverera marknadsledande tjänster till våra kunder och när det gäller nätverksinfrastruktur innebär det flexibilitet, modulbaserat och låga kostnader, säger Gil Genio, teknisk direktör och strategiansvarig på det filippinska beställarbolaget Globe Telecom.
– Vårt nya datacenter på Mindanao är en del av den utbyggnad av nätverket som vi gör för att öka kapaciteten och kunna erbjuda mer innovativa tjänster till vår växande kundbas inom segmenten bredband, företag och konsumenter. Datacentret bygger på en modulbaserad arkitektur som tillåter oss att snabbt lägga till mer infrastruktur i takt med att vi växer, säger han vidare.

– Detta projekt på Filippinerna visar är att våra framgångar internationellt inte varit några tillfälligheter och vi räknar nu med att 2018 kommer att innebära ytterligare kraftig tillväxt, inte minst i Stillahavsregionen, säger Flexenclosure-chefen, David King.

Snabb expansion. Ordern är den första som Flexenclosure fått från Filippinerna och bolaget har det senaste året vuxit kraftigt på olika tillväxtmarknader runt om i världen. Särskilt stark har tillväxten varit i Asien och Stillahavsregionen där bolaget nyligen fått ett antal beställningar från Australien och flera ö-nationer. Bolaget har också varit tidigt med att etablera sig i Myanmar och har där byggt upp en stark position inom kraftregleringssystem för telekomsajter och basstationer, bolagets andra verksamhetsgren vid sidan om datacenter.

– Vi hade en väldigt stark tillväxt i Asien och Stillahavsregionen under 2017, säger Flexenclosures VD, David King. Vad det här senaste projektet på Filippinerna visar är att det inte varit några tillfälligheter och vi räknar nu med att 2018 kommer att innebära ytterligare kraftig tillväxt i regionen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title