Annons

Datacenters: Flexenclosure fortsätter expandera i Latinamerika

Svenska tillverkaren av prefabricerade datacenter, Flexenclosure, har fått order på två eCentre datacenter från Honduras respektive Nicaragua. Beställningarna är ett kvitto på bolagets trend de senaste åren med stora framgångar i Latinamerika. Tidigare har man byggt eCentre datacenter i Paraguay och Colombia såväl som I Bolivia, Ecuador och Chile. 
- Vi satsar mycket på den här delen av världen och det har visat sig att våra prefabricerade eCentre är en idealisk lösning för marknaden i Latinamerika, säger David King, VD för Flexenclosure.

Det första datacentret kommer att uppföras i Nicaraguas huvudstad Managua. Byggnationen av datacentret har redan påbörjats i Flexenclosure’s fabrik i Vara, Sverige, och slutmonteringen beräknas vara genomförd under början av det tredje kvartalet i år vilket är en extremt snabb leverans. Datacentret i Honduras kommer att byggas i huvudstaden Tegucigalpa och beräknas vara fullt färdigt och driftsatt under det första kvartalet 2019.

De första i sitt slag. De båda prefabricerade datacentren kommer att vara de första av sitt slag i respektive land att bli certifierade i enlighet med kraven för Uptime Institute Tier III. Anläggningar kommer också att lätt och snabbt kunna utökas om behov skulle finnas. Eftersom båda etableringarna sker i områden där det förekommer jordbävningar, har de fått särskild design och förstärkning för att kunna stå emot och klara jordskalv.
– De senaste två åren har vi gått från att inte ha någon närvaro alls i Latinamerika till att anlägga datacenter i sju olika länder i regionen, säger David King.

Ägs av Pegroco Invest. Bolagets eCentre-lösningar kan beskrivas som högteknologiska, skräddarsydda och prefabricerade datacenter, som går snabbt att anlägga och som är energieffektiva och framtidssäkrade. Genom att de lätt kan utökas för mer datalagring ger de möjlighet till en kapitaleffektiv etablering av datacenter. eCentre kan certifieras upp till Tier IV, det högsta nivå av Uptime Institute.
Flexenclosure har produktion i Vara och huvudkontor i Stockholm. Bolaget har också kontor i Malaysia, Mexiko, Myanmar och Nigeria. Bland kunderna märks ACS, Airtel, Apollo Towers, CenturyLink, Globe Telecom, Millicom och Vodacom.
Bolagets största ägare är investeringsbolaget Pegroco Invest.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title