Annons

Denofa vässar spårbarheten i produktionskedjan med verktyg från Prevas

Industrikonsulten Prevas har fått en beställning på sitt IT-system Mikon, som används för att säkerställa spårbarhet och hållbarhet i hela produktionskedjan. Det är norska Denofa, som årligen importerar nära en halv miljon ton icke-genmodifierade och hållbarhetscertifierade sojabönor.
- Vi lägger ned mycket arbete på spårning och kvalitetskontroll, säger Tore Skaaden, Laboratoriechef på Denofa. Med Mikon får vi ett professionellt verktyg som kommer att förbättra kvalitén ytterligare.

I Mikons anläggning i Fredrikstad bearbetas sojabönorna till sojamjöl, sojaolja och sojalecitin. Produkterna levereras till hemmamarknaden men över hälften exporteras till andra länder i Europa.

– Vi kommer nu att kunna spara in en del manuellt arbete, men det viktigaste är att vi får en säker databasbaserad lösning som är skapad för spårning, kvalitet, dataintegritet och transparens.

Mikon är utvecklat av Prevas. Det är ett flexibelt industriellt informationssystem som används för både LIMS (Laboratory Information Management System), spårning, kontroll av utsläpp, OEE/TAK och allmän produktuppföljning

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title