Annons

Digitala startups fokus i Capgeminis innovationscenter

Capgemini öppnar idag dörrarna till sitt nya innovationscenter Applied Innovation Exchange (AIE) i Stockholm. Den svenska huvudstaden är tvåa i Europa, bakom London, i att fostra digitala startups. Huvudmålet för Stockholms AIE är att bygga ett ekosystem med startups, näringsliv och högskolor och universitet. Företagsledare och entreprenörer kan nu skapa nya partnerskap och genomföra bättre och snabbare innovationsprocesser och därigenom förändra sina organisationer. Innovationscentret ska stötta den digitala resan för både nordiska och globala företag.
- Företag i hela Skandinavien letar efter starka samarbetspartners som kan möjliggöra digital förändring och ge tillgång till ett ekosystem av startups och partners inom teknik, med relevant erfarenhet inom områden som till exempel robotik, blockchain och det digitala, säger Anil Agarwal, VD för Capgemini i Sverige och Norge. Nu har vi en fysisk plats som främjar nätverkande och nya partnerskap, idéer och affärsmodeller som hjälper våra kunder att uppnå konkurrenskraft och tillväxt.

Capgemini öppnar idag dörrarna till sitt nya innovationscenter Applied Innovation Exchange (AIE) i Stockholm. Den svenska huvudstaden är tvåa i Europa, bakom London, i att fostra digitala startups.

Analysföretaget IDC rekommenderar både företag och tjänsteleverantörer att ta lärdom från tech-startups som är en viktig del av den digitala ekonomin. Capgemini spelar en avgörande roll i att hjälpa kunder uppnå bra resultat genom att både fungera som facilitator och stöd för utvecklingen av lösningar och samarbeten med startups.

Innovation ingen slump. Lanny Cohen, Capgeminis globala Chief Innovation Officer, säger:
– Vi tror inte att innovation sker av en slump. Stockholm AIE blir en del av en global plattform som planerar, mäter och hanterar innovation och därigenom skapar affärsnytta för våra kunder. Vi ser på innovation som en egen disciplin, som stöds av våra AIE-hubbar, som är ett ramverk för att utforska och testa olika områden inom en verksamhet för att lösa kundens utmaningar. Att arbeta med lovande startups är en viktig del av innovationsprocessen. Utöver startups, fungerar AIE-plattformen också som en knytpunkt mellan kunder och Capgeminis globala ekosystem som förser kunderna med erfarenheter och trender inom teknik.

Expanderar i Norden. Capgeminis verksamhet i Norden expanderar, särskilt inom molntjänster och digitalisering, och det nya innovationscentret utnyttjar Capgeminis omfattande branschkompetens för att ge strategiska råd och hjälp med digital förändring, både på tekniksidan och i affären.

Det nya AIE i Stockholm är en del av Capgeminis globala AIE-nätverk, vilket innebär att det också ger kunderna tillgång till innovation och succéhistorier runt om i världen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title